реклама

реклама

Із запровадженням фінансової децентралізації на Черкащині надходження до місцевих бюджетів суттєво зросли. Особливо це помітно в об’єднаних територіальних громадах, де власні надходження збільшилися в 4 рази, а загальні – у 8 разів. Про це вчора під час прес-конференції в «Новій Добі» повідомив директор черкаського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько, інформує кореспондент «Прочерка».

ОТГ Загалом у Черкаській області наразі існує 12 об’єднаних територіальних громад. 3 з них працювали у 2016 році, й кожна з них – успішно. Для порівняння – в Тернопільській області, яка в Україні є лідером, створено близько 40 громад, з них торік працювали 26.

Як зазначив у коментарі «Прочерку» директор департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Роман Карманнік, наразі по всій області тривають консультації між сусідніми населеними пунктами щодо утворення нових територіальних громад.

– Вони консультуються між собою, пропонують різноманітні варіанти, збираються за сільські сходки, створюють спільні робочі групи, ухвалюють рішення, – зазначив Роман Володимирович.

Наразі вибори призначено в 4 об’єднаних територіальних громадах Черкащини, обласна влада направила у Центральну виборчу комісію документи щодо можливого призначення виборів ще в двох громадах. Також із прийняттям нового закону з’явилася можливість провести вибори в Зорівській об’єднаній територіальній громаді, яка може охопити суміжні села з двох районів – Золотоніського та Драбівського.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100