реклама

реклама

Перший заступник голови Верховної Ради України, черкащанка Ірина Геращенко у дописі на «Фейсбуці» сьогодні гостро розкритикувала рішення парламентського комітету з питань соціальної політики виключити з проекту нового Трудового кодексу так звані антидискримінаційні пункти.

12987067_988486491239164_2587644590704229661_n У цих пунктах, зокрема, пропонувалося зафіксувати, що в трудовій сфері заборонена дискримінація за расовими, політичними, релігійними ознаками, а також на підставі статевої приналежності, сексуальної орієнтації, сімейного або майнового становища, в залежності від участі в страйках, підозри на СНІД або його наявності. Ця поправка була однією з ключових вимог щодо безвізового режиму з Євросоюзом.

«Парламентський талібан знову намагається мутити з Трудовим кодексом, вилучивши з проекту Кодексу антидискримінаційні норми, – написала Ірина Геращенко. – Парламентський талібан, який має дипломатичні паспорти і давно мандрує світом без віз, намагається на останньому етапі перекреслити весь важкий шлях , що пройшла Україна. Як же набридло це напускне фарисейство, коли парламентський талібан забороняє в законодавство вносити слово "гендер", яке, до речі, спокійнісінько існує в шкільних і університетських підручниках».

Цього ж дня речник Президента України Святослав Цеголко повідомив, що Петро Порошенко «не допустить ревізії зобов’язань України, які ми реалізували для отримання безвізового режиму». Порошенко запевнив західних партнерів дипломатичними каналами, що позиція комітету не знайде підтримки ані у Верховній Раді, ані тим більше з боку Президента. «Україна виконувала, виконує і буде виконувати всі свої зобов'язання», – зацитував пан Цеголко Петра Порошенка.

«Президент вже дав оцінку спробам внести зміни до Трудового кодексу, – в свою чергу написала Ірина Геращенко. – Зі свого боку можу також висловити переконання, що парламент не дасть купці мракобісів переписати норми Трудового Кодексу і вихолистити його, допустити антидискримінаційні норми».

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 федор принципиальный 28.03.2017 09:46
В какой школе Черкасс эта пани училась 7
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Пересічний громадянин 27.03.2017 15:03
Безвіз був актуальний коли курс долара по відношенню до гривні був 8, а зараз з пустими кишенями не наподорожуєшся, навіть по рідній країні! Доречі у кого є кошти то ніяких проблем з поїздкою до Євросоюзу та відкриттям віз немає. У простих людей, з їхніми доходами, таких можливостей немає, і про це пані Геращенко Ви мали б знати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100