Влада районів, як правило, несхвально ставиться до процесів об’єднання громад. Про це йшлося під час сьогоднішнього круглого столу «Сучасний стан децентралізації в Черкаській області: основні досягнення та виклики». Якщо з боку райдержадміністрацій спротив – переважно «глухий», до депутати районних рад часто активно агітують проти об’єднання громад.

Круглий стiл1

– Крім того, проти об’єднавчих процесів у громадах часто виступають окремі сільські та селищні голови, які не бажають втрачати свої посади та йти на вибори, – зазначив політичний аналітик фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Сидорчук, який спеціально вивчав це питання. – Також не бажають об’єднуватися громади, які, приміром, мають на своїй території автозаправку і внаслідок процесів децентралізації вже збагатитися і не хочуть ділитися своїми доходами з сусідніми громадами. Ще однією проблемою є певні законодавчі прогалини.

Що ж до позитивних стимулів – то це переважно можливість суттєво збільшити бюджет громади і отримати більше повноважень. Позитивно впливають на об’єднавчий процес також позитивний досвід уже створених громад.

Організаторами круглого столу виступили фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, Реанімаційний пакет реформ, ГО «Молода Черкащина».

Круглий стiл2а

реклама

Коментарі  

 
0 #1 чехов 29.03.2017 08:13
слова и только слова. и конечно грантоедство...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100