Тарас Тополя зустрівся зі студентами Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького 30 березня. Артист розповідав студентам про творчість, патріотизм та інші цікаві речі.

DSC_1358

Зустріч мала інтерактивний характер. Студенти ставили питання з-залу, а Тополя відповідав на них зі сцени. Найперше питання поставив студент Сергій. Його цікавило, коли Тарас написав першу пісню. На що соліст відповів, що першу пісню складно було назвати піснею. Це були просто римовані рядки, які він написав у шість років. Пан Тарас розповідає, що наслухався пісню «Если есть в кармане пачка сигарет» і написав щось подібне до цього про пачку «Прими».

Наступним питанням було: «Тарасе, скажи, над яким кліпом вам було найважче працювати?»

– Складно було працювати над кліпом «Люди як кораблі». Це був початок січня, мороз на вулиці, а ми знімаємо кліп у воді. Вона було дуже холодна. Для того, щоб зняти кадр, де половина лиця у воді, спочатку у холодну воду заливався кип`яток, і вона ставала кімнатної температури, і поки вона не охолола, потрібно було зняти кадр. Якимось чудом ми не захворіли, ̶ відповів Тополя

Далі студенти поцікавилися, яким бачить музикант майбутнє нашої країни. Тарас Тополя відповів, що, в принципі, його бачить: «А деякі не бачать і тікають з країни. Перспектив у нас дуже багато. Це дивно, що така країна в центрі Європи, з таким прекрасними землями та людьми, перебуває в такому стані. У нас історія України почалася у 1991 році, а історія незалежності України почалася роки два-три тому. Найлегший шлях – це що? Сісти в літак або потяг. Кожен з нас має якісь українську ідею. І хоча б ради неї треба тиснути на владу, змінювати систему. «Антитіла» залишаться в Україні попри все. Я мрію, щоб мої діти тут росли і розвивалися. У переконаний – у нас є майбутнє».

На запитання про патріотизм Тополя відповів: «Якщо ти носиш вишиванку, на кожному кроці співаєш гімн, біля пам`ятника декламуєш вірші Шевченка, а сам свиня, хам, корупціонер, гнида, то ти не патріот. Патріотом можна бути мовчки. Робити свої справи, виховувати дітей українською мовою, можливо навіть не українською, але з любов’ю до свої держави, до своєї Батьківщини. Потрібно приносити користь. Можливо, ти не купиш у житті жодної вишиванки, але будеш готовий віддати життя країні – це для мене справжній патріотизм».

DSC_1323

Також студенти попросили порад, як стати відомим рок-гуртом. Співак наголосив на тому, що головне йти до своєї мети і не розчаровуватися, стукати у всі можливі двері та набиратися досвіду.

У зв`язку з культурними подіями у нашій країні, студенти не забули запитати й про Євробачення. Тополя сказав, що йому подобається та система відбору кандидатів на пісенний конкурс: « У гурту «О.Torvald» не та пісня, яка пробирає до мурах. Але я думаю, що вони достойно представлять нашу країну на Євробаченні».

Наприкінці зустрічі студентам випала нагода зробити спільне фото з музикантом.

Голова студентської ради ЧНУ, Юлія Нечипоренко, розповіла про підготовку до зустрічі : « Ми знали, що гурт «Антитіла» відвідає Черкаси з концертом, та вирішили запросити їх на лекцію до нашого університету. Гурт швидко погодився. Ми за тиждень зробили афіши та усе підготували. Я дуже рада, що за такий короткий проміжок часу нашої «реклами» про зустріч дізналися багато студентів та відвідали цю подію».

Марина Клімчук

Фото: Оксана Комишан

реклама

Коментарі  

 
+1 #11 язон 06.04.2017 08:39
Цитую Загребля:
А до чого це протиставлення: вишиванка і патріотизм? Да, можна бути гнидою у вишиванці. Але можна бути гнидою і не у вишиванці...

До того, що модним стало серед гнид за вишиванку і патріотизм ховатися, під патріотичні гасла непотріб чинити і проголошувати патріотизм їндульгекнцією на будь-які злочини, підлості та капості. Як так далі піде - нормальні люди почнуть соромитися тої вишиванки - щоб з Радуцьким яким не переплутали та по морді не нагепали..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Вишивата, геть! 05.04.2017 22:18
Про "вишивату" особливо доречно, адже в нашому місті бізнесменші зі "званнями" вишивають руками наймичок і тулубу і Ярошу, обкрадають державний бюджет та отримують незаслужені пільги, нагло підмінюючи розуміння справжнього патріотизму на псевдоцінності. Усі знають за які саме послуги відомі черкаські політичні та службові корупціонери носять вишиванки від корупціонерів від "мистецтва"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Загребля 31.03.2017 21:43
А до чого це протиставлення: вишиванка і патріотизм? Да, можна бути гнидою у вишиванці. Але можна бути гнидою і не у вишиванці...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 язон 31.03.2017 17:34
Цитую Сэло, йыдь додому !:
:

То їдь! Чого сюди виперлося?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #7 Сэло, йыдь додому ! 31.03.2017 15:32
:lol: Непонятное чучело держась рукой за промежность рассказывает про патрийотизм. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 язон 31.03.2017 10:22
Цитую Не фонтан!:
Або Тополя кострубато висловився, або студентка так "вдало" передала його слова :-)

Персонально для недолугих. Патріот - не той, хто горлає про любов до Батьківщини і робить псевдопатріотич не гавканння на людей своєю професією, бо більше ні до чого в житті не стєпний, як на Черкащині кажуть. Патріот - той, хто РОБИТЬ щось для українців, української культури та української держави, і слугує іншим громадянам в цьому прикладом. А п'яне бидло, не здатне українською до пуття два слова мовити без суржику, що лізе всіх повчати, як любити Україну, і вимагає від людей ще й грошей на оплату його "патріотизму", мурло, що під патріотичні гасла пропихає інтереси олігархів та казнокрадів, які його утримують - ніякай не патріот, а звичайна лицемірна падлюка. От який би СПРАВЖНІЙ патріот грамоти Бондаренку та Радуцькому вручав, замість плюнути в злодійські баньки?! То такі самі професійні патріоти, як у 80-ті були професійні комуністи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Не фонтан! 31.03.2017 09:32
По-перше, як вони обоє уявляють, як можна "МОВЧКИ виховувати дитину УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ"?!То мовчки - чи таки розмовляти потрібно?
По-друге, сам Тополя своїм розлогим повчанням на тему патріотизму підтвердив, що сам він мовчанки у патріотизмі не дотримується (що, в принципі, і правильно).
По-третє, В"ячеслав Чорновіл і всі дисиденти, які боролися за українску Незалежність, носили вишиванки і вірші біля пам"ятника Шевченку декламувать любили, - і при цьому не були "свиньми, хамами, корупціонерами, гнидами". То навіщо тоді потрібен був весь цей словесний потік бруду, бризки від якого падають і на нормальних людей?
Дуже хочеться сподіватися, що всі ці "косяки" - не Тополі, а просто результат викладу студентки, яка ще тільки практикується говорити. До речі, якщо вона так і не навчиться цього - то тоді справді краще вже бути "мовчазною патріоткою", аніж таке писати тоном бабусі, яка усіх повчає ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Не фонтан! 31.03.2017 09:31
Або Тополя кострубато висловився, або студентка так "вдало" передала його слова :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Світлана 31.03.2017 09:07
Цитую Дмитрий:
«Якщо ти носиш вишиванку, на кожному кроці співаєш гімн, біля пам`ятника декламуєш вірші Шевченка, а сам свиня, хам, корупціонер, гнида, то ти не патріот. Патріотом можна бути мовчки", - золотi слова.

Зверніть увагу на фото членів черкаського міськвиконкому на свята. Всі, як один в вишиванках.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Вячеслав 31.03.2017 08:42
Под личиной "патриотизма"творят преступные действа.Вы вспомните,какие искренние патриотические чувства были у всех нас после Майдана -это действительно горячая любовь к цветам нашего флага.А что сейчас? Мы отдали власть тем,кто никогда не любил Украину,а видел в ней осуществление своих бизнес- проектов.Вся вина в том,что сейчас происходит в Украине, лежит прежде всего на нас с вами-это мы, в очередной раз, поверив в сладкие сказки говорунов, доверили им нашу судьбу,значить нам необходимо, в срочном порядке, всё это исправлять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100