Президент Петро Порошенко передав вдові загиблого капітана Андрія Кизила, удостоєного звання Герой України посмертно, орден «Золота Зірка». Глава держави присвоїв високе звання капітану Кизилу за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Про це йдеться на сайті Президента України.

Під час виступу на урочистій церемонії випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського Петро Порошенко наголосив, що багато випускників університету виявили мужність і героїзм під час проведення антитерористичної операції, боронячи свободу нашої держави.

«Однак плата за нашу свободу є занадто високою. Ми схиляємо голови перед пам’яттю двадцяти трьох випускників Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, які під час проведення антитерористичної операції віддали своє життя за мирне майбутнє України», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що сьогодні у залі присутня дружина та родичі Героя України Андрія Кизила. «Зараз, коли скажеш Андрій Кизил, можливо не всі ідентифікують, хто є Андрій. А якщо скажеш, що він воював під позивним «Орел», всі чітко згадують Авдієвку, ті бої. Бо він був справжнім військовим орлом», - підкреслив Президент.

За його словами, капітан Кизил «ніколи не ховався за спинами підлеглих, завжди був разом з ними і попереду, і в цьому останньому бою вів за собою бойових товаришів». «Його безсмертний подвиг – подвиг справжнього захисника рідної землі, справжнього патріота України, справжнього Героя з великої літери – вже став прикладом, на якому зростатимуть сьогоднішні та майбутні покоління українських воїнів», - підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що Андрій мріяв про навчання у Національному університеті оборони України і постійно готував себе до цього відповідального кроку. Але доля, на жаль, розпорядилася інакше.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, розв’язаній російським агресором.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Загребля 31.03.2017 21:50
Вічна Слава!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Черкащанин 31.03.2017 14:35
Слава Герою, який поліг у бою ЗА УКРАЇНУ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100