реклама

реклама

8 квітня в області відбудеться день благоустрою «За чисте довкілля». Про це поінформував директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської ОДА Сергій Демиденко на обласній нараді, що відбулася в понеділок. До прибирання територій влада радить залучати державні та приватні підприємства, установи та організації, безробітних громадян.

garbige3

За його словами, у рамках торішньої акції за участі громадськості, зокрема, студентської та учнівської молоді, було ліквідовано більше тисячі несанкціонованих сміттєзвалищ загальним обсягом біля 6 тисяч кубічних метрів, упорядковано 746 територій парків, скверів, алей, обелісків та інших об’єктів масового перебування та відпочинку населення.

Цікаво, що торік визначали кращі населені пункти за рівнем благоустрою. Серед міст було визначено Черкаси, а серед сіл Соколівка Жашківського району, Деньги Золотоніського району, Великий Хутір Драбівського району. Однак доповідач зазначив, що не всі населені пункти подавали заявки на участь в конкурсі.

Сергій Демиденко порадив керівникам районів відповідально поставитися до нинішнього прибирання і активніше брати участь в конкурсі з кращих територій благоустрою, щоб наша область була краєм «квітів, комфорту і добра».

Начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Олена Звягінцева зазначила, що на сьогодні питання благоустрою стоїть вкрай гостро, адже з районів вряди-годи надходить інформація про нові виявленні стихійні сміттєзвалища. Так, є проблеми на Жашківщині і Катеринопільщині.

Разом з тим, за її словами торік з обласного бюджету було використано 5 мільйонів гривень, а ще 3 мільйони з сільських і селищних бюджетів на природоохоронні заходи. Зокрема, вдалося придбати сміттєві контейнери для збору твердих побутових відходів для міст Ватетіне, Канів, Сміла, Кам’янка, Шпола, для Чорнобаївського, Шполянського і Уманського районів.

– Особливу увагу влада має звернути на впорядкування полігонів. Зокрема, знаємо, що в нас перевантажені полігони в Умані, Смілі, Золотоноші, вирішується питання впорядкування полігону в Черкасах, зокрема, там є два проекти реконструкції, – зазначила Звягінцева.

До речі, торік Держекоінспекція перевіряла підприємства, на балансі яких знаходяться сміттєзвалища та полігони. Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Черкаській області Сергій Поліщук, внаслідок минулорічних перевірок ( а їх було 49) всього притягнено до відповідальності 47 посадових осіб, накладені збитки в розмірі 2 мільйони 799 тисяч гривень. Матеріали були скеровані до правоохоронних органів.

– Серед недоліків і відсутність проектної документації і неналежний вхідний контроль, – зазначив Поліщук.

У цілому ж фахівець нагадав про відповідальність, як адміністративну, так і кримінальну, за порушення вимог природоохоронного законодавства. Він також додав, якщо у місті зносяться для певних потреб зелені насадження, то треба пам’ятати, що за зрізане дерево слід садити мінімум два, як і замість знесеного куща треба садити два.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Правда 03.04.2017 17:18
Треба не залучати державні та приватні підприємства, установи та організації до прибирання сміття, а керівникам відмовлятися від совдепівський підходів у роботі. Рухаємося ніби в Європу, ХХІ століття, а європейський досвід не впроваджується. Де ви бачили, щоб десь у Бельгії, Швейцарії чи Британії, працівники приватних фірм і державних установ, добровільно-примусово виходили у вихідний прибирати сміття, яке не прибрали комунальники?! Треба належно фінансувати благоустрій і давати роботу безробітним, а не користуватися на шару працею людей, яким у вихідний треба відпочити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100