реклама

реклама

Новопризначених директора та проектних менеджерів Агенції регіонального розвитку Черкащини представив під час сьогоднішньої прес-конференції заступник голови Черкаської облдержадміністрації Ярослав Березань.

Пресконф

– Улітку з ініціативи голови ОДА Юрія Ткаченка в області розпочалося створення Агенції регіонального розвитку, – повідомив Ярослав Григорович. – Шукали формат, який підійшов би всім, у тому числі потенційним донорам і вигодонабувачам діяльності агенції, а також її засновникам: представникам освіти, громадських організацій, бізнесу, обласної ради і облдержадміністрації. Вирішили, що це буде «установа».

Як зазначив Ярослав Березань, наглядова рада Агенції визначила, що очолить нову установу Іван Подолян, який перед цим певний час був заступником директора.

Іван Подолян

Іван Подолян

Визначено три головних напрямки роботи Агенції – це енергозбереження (проектний менеджер Антон Нємєц), підприємництво (Тамара Турченяк) і стратегічне планування (Любов Ропало). Юристом агенції стала Анна Окрепко.

За словами новопризначеного директора Івана Подоляна, черкаська Агенція регіонального розвитку – це унікальний для України експеримент. Не лише тому, що має багатьох співзасновників і охоплює багато секторів життя області, а й тому, що планується, що до кінця року за рахунок надання послуг бізнесу установа вийде на самоокупність.

Уже зараз агенція надає послуги з виведення підприємств Черкащини на зовнішні ринки. Загальний пакет послуг наразі напрацьовують. За словами проектного менеджера Тамари Турченяк, це будуть послуги, пов’язані з перекладом, організацією та проведенням переговорів, просуванням інвестиційних проектів, бізнес-навчанням тощо.

На думку пана Березаня, чільне місце в діяльності агенції посяде енергозбереження. Приміром, із 220 проектів, які в області було подано для фінансування коштами ДФРР, 80% пов’язані з енергозбереженням. «Тобто, є гігантська потреба в грошах, але далеко не всі проекти відповідають необхідним вимогам», – зазначив пан Березань. Проектний менеджер Антон Нємєц бачить великі перспективи діяльності у цій сфері. На його думку, можна навіть досягти енергетичної незалежності області.

Стратегічне планування, яке курируватиме проектний менеджер Любов Ропало, дозволить краще розробити план реалізації стратегії регіонального розвитку області, інші обласні проекти, аналізувати конкретні переваги регіону та окремих громад, консультувати громади щодо розробки проектів для ДФРР, щодо пошуку грантів, надавати різноманітні освітньо-інформаційні послуги (організовувати тренінги, форуми, круглі столи тощо).

– Завдання нашої агенції – «провести за руку» зацікавлені підприємства, організації на зовнішні ринки або до співпраці з зарубіжними партнерами, – наголосив Іван Подолян.

Наразі агенція – у стадії формування. Поки що вона навіть не має свого офісу (планується, що цей офіс буде в приміщенні облдержадміністрації). Як наголосив пан Подолян, за 2-3 місяці його установа буде готова більш конкретно поінформувати громадськість про свої плани та про вже досягнуті результати роботи.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #2 володимир 03.04.2017 19:05
Будуть просувати теми губернії та його найближчого оточення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 юрист за національністю 03.04.2017 16:27
в Черкасах уже створювали Інститут розвитку міста-закінчилося тим ,що дир Чернявський з попередницею його повністю розвалили. Тепер він займається своїм квітковим базаром на театральній площі.
Можна поцікавитися в яких проектних організаціях працювали ці менеджери,їх практичний досвід і хто вони за освітою?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100