реклама

реклама

26 листопада об`єднана опозиція Черкас вшанувала жертв Голодомору. Вранці біля пам`ятного знака загиблим священики різних церков відслужили спільний молебен, а увечері на Театральному майдані міста учасники Ради опозиційних сил Черкащини виклали із свічок великого хреста із снопом колосків по-середині і провели мітинг-реквієм.

go1

 Всього кілька коротких промов, відеоролик-згадка про ті страшні роки, вірші, жалобний передзвін, схилені прапори із чорними стрічками. Слово дали тільки священикам та представникам громадськості, бо в такі жалобні дні політичні гасла недоречні.

go2

„Ми можемо молитись і вдома або у церкві, - виголосив у своїй проповіді Архієпископ Черкаський і Чигиринський УПЦ КП Іоан, - але ми прийшли до пам`ятника, щоб засвідчити, що Голодомор не був просто трагедією, це був злочин проти українського народу. Зараз в Україні деякі сили намагаються перекрутити історію, але ми її пам`ятаємо. Ми мусимо пам`ятати, щоб історія не повторилась знову.”

go3

„Нас обурює, що сьогодні в Україні ставлять пам`ятники тим злочинцям, які застосували проти українців найстрашнішу зброю масового знищення – голод, - додав настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці Черкас УГКЦ отець Юліан. – У нас знову хочуть відібрати нашу історію, нашу мову, і таким чином знищити українську людину. Ми з вами відповідальні за це! Ми мусимо протистояти злу!”

go4

До поминальних заходів опозиції приєдналась і черкаська влада, відмінивши свій сценарій.

Тетяна Воронцова, фото Назара Обідзінського

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Оксана Колісник 28.11.2011 10:25
"...за 5 хвилин перед розстрілом..."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100