реклама
Sucurity Police

реклама

Обурення ситуацією в охороні здоров’я Черкас, а особливо – в Третій міській лікарні швидкої допомоги висловили під час учорашньої сесії депутати міської ради. Жахливий випадок зі смертю хворого навів під час сесії депутат від Партії вільних демократів Максим Шадловський.

Депутати Максим Шадловський і Павло Карась

Депутати Максим Шадловський і Павло Карась

– Мабуть, у всіх на слуху, як у Черкасах надається ургентна (невідкладна, - ред.) медична допомога, – зазначив Максим Володимирович. – Наведу тільки один факт. 8 лютого «швидка» доправила у Третю міську лікарню жителя Черкас із підозрою на інфаркт. На місці відповідного спеціаліста не було. До хворого вийшов хірург, який не зміг установити правильний діагноз. Зрештою було вирішено покласти хворого в інфарктне відділення. Було зроблено експрес-аналіз. Цей аналіз робився три дні, а мав робитися впродовж 15-30 хвилин. Незважаючи на те, що міська рада виділила в бюджеті кошти на лікування хворих у невідкладних станах, родині довелося з першого дня купувати ліки. (Подібних фактів чимало – пацієнтам відразу надають список, до якого, крім ліків, входять туалетний папір, салфетки, миючі засоби.) Через затримку зі встановленням правильного діагнозу відбулося порушення у лікувальному процесі. Хворий був у лікарні більше 20 днів, родина втратила чимало коштів. Зрештою людина померла...

Депутат Шадловський у своєму запиті, який підтримали всі присутні депутати, попросив надати інформацію про кількість пролікованих ургентних пацієнтів з початку 2017 року та про суму, витрачену на їх лікування. Директору департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олегу Стаднику доручено на наступній сесії прозвітувати про витрачання бюджетних коштів на придбання ліків для міських лікарень, особливо для Третьої міської лікарні швидкої допомоги.

Після виступу пана Шадловського міський голова Анатолій Бондаренко пообіцяв провести службове розслідування озвученого ним випадку.

Відтак слово взяв депутат від «Черкащан» Павло Карась.

– Я б попросив також вивчити ситуацію, яка утворилася в наших поліклініках, – сказав Павло Миколайович. – Сотні людей стоять у чергах – реєструються у так звану «нову цифрову інформаційну систему». Щоб зареєструватися і записатися на прийом до лікаря, люди приходять на годину-півтори раніше, записуються, ставлять номерки на руках... Лікарі обурені тим, що немає комп’ютерів і принтерів, тож вони мусять писати від руки в карточку, а потів наприкінці робочого дня це все переносити у комп’ютерну інформаційну систему. Навіщо цей абсурд, та ще й за мільйони гривень із міського бюджету? – дивується Павло Карась.

Крім того, за кошти державного бюджету для Третьої міської лікарні було придбано новий цифровий рентген-апарат замість старого, який був «ровесником лікарні».

– Зараз лікарі мають спускатися на перший поверх, а з поліклініки – приходити в інший корпус, щоб подивитися зображення на екрані, тому що мережі немає, і лікар не може з ординаторської свого відділення подивитися зображення на цьому рентген-апараті! – обурюється Павло Карась. – Таке враження, що це робиться спеціально, щоб ніхто не хотів ніяких нововведень у медицині. Тому, я думаю, назріло питання щось робити з охороною здоров’я в місті Черкаси!

Депутати висловили цій ідеї підтримку своїми аплодисментами.

– Пропоную на наступному сесійному засіданні заслухати з цих питань директора департаменту охорони здоров’я Олега Стадника, – сказав наприкінці міський голова Анатолій Бондаренко.

Запит Шадловського

реклама

Коментарі  

 
+2 #15 федор принципиальный 25.05.2017 14:34
А что папа паши говорит по этому поводу или паша слинял с 3-й больницы-языком молоть ведь проще,чем работать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #14 рило 09.04.2017 08:06
риджаніч захотіла на другий роддом а Павло і ко пообіцяли.Нюню
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 щука 08.04.2017 22:32
карась на вибори пішов.Бондаренка звалить черещ медицину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #12 Реаліст Комаров 08.04.2017 20:35
Депутати обурені??? А якби ви знали, як обурені хворі люди цього міста, а то депутати........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #11 Марат 08.04.2017 20:17
С...........дерибанит скудный бюджет городской медицины, где только может. И все врачи об этом прекрасно знают. Откаты от закупки медикаментов, проведение тендеров по С
........., откаты от ремонтных работ в медучреждениях, откаты при закупке медицинского оборудования. Доколе мэр будет держать возле себя проворовавшегос я чиновника, тем самым грубо компроментируя и себя? Или жалко расстаться? Так ведь незаменимых нет. А этой персоной давно должны заняться соответствующие органы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #10 лайно 08.04.2017 06:33
і нтелігент стадник шось в компанію не вписавсь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #9 Громада міста 07.04.2017 17:13
До яких пір Стадник і компанія будуть наживатись на людському горі? Якщо Бондаренко не скине цього хапугу - скидати треба і міського голову.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #8 Колян 07.04.2017 16:52
Макс, не сомневайся: Стадник лапши навешает сколько угодно ! 15 лет -начальник горздрава, сидит на потоках, пережил 4-х меров и тебя пересидит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #7 явшоці 07.04.2017 14:15
У відділенні хірургії завідучий Карась, той який Микола Федорович, батько того, що павло миколайович.Прямо якась батько-синовбивча війна :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #6 Верник 07.04.2017 11:45
А ви подивіться, наприклад на відділення хірургії, там "бідні" лікарі на джипах "Субару" розкатують... Реформи - реформами, а як бабки брали за операції від апендициту до виразки, так і будуть брати, і це без вартості ліків - за це окрема такса.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100