реклама

реклама

Черкаські водії та кондуктори не завжди зважають на особливих пасажирів і їх потреби, а тому технічно доступні для візочників одиниці транспорту не завжди є дійсно доступними для громадян.

Про це «Прочерку» розповіла заступник голови комітету доступності при виконкомі ЧМР Леся Валяєва.

12

За її словами, багато чого залежить від елементарної людяності і доступності.

– Часто водії громадського транспорту стають на відстані від бордюра. І хай там буде відкидна підлога абощо, проте візочник не зможе заїхати. Тож ми вирішили проводити раз у квартал тренінги «Супровід осіб з інвалідністю на транспорті». Коли водій дійсно розумітиме, для чого це, то він це зробить. Ми моніторили транспорт з членом комітету Віталієм Середенком, який пересувається на візку, то не змогли вільно пересуватись. Я вже і просила водіїв під’їхати ближче до бордюру, але все це ігнорувалося, – зазначила Леся Валяєва.

Детальніше про адаптованість Черкас для проживання мало мобільних груп населення читайте згодом в розділі «Резонанс».

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Таке враження 06.04.2017 18:01
Правильно! Черкаських водіїв треба вчити і вчити. Зупиняються за 1,5 метра від тротуару та ще й часто просто перед ямою. Наче навмисно хочуть щоб пасажири виходячи ноги поламали. Або зупиняють маршрутку не доїжджаючи до зупинки чи за зупинкою, щоб пасажири побігали за маршруткою. Інколи під час дошу не гальмують і обливають ноги пасажирам, що стоять на зупинці. Багато таких хамів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100