реклама
Sucurity Police

реклама

Вогняний шторм, що охопив область в останні тижні, примушує рятувальників, поліцію, екологів та громадські організації шукати нові методи впливу та реагування на ситуацію.

Нажаль, профілактичні заходи, інформаційно-роз‘яснювальна робота серед населення, яку активно проводили рятувальники останнім часом відчутних результатів не принесла. Як свідчить практика, населення не звертаючи особливої уваги на заклики рятувальників та лісників продовжує випалювати траву та очерет провокуючи пожежі, які знищують значні площі рослинності, будівлі, споруди, створюючи загрозу лісовим масивам і навіть життю людей.

Протягом 1 кварталу цього року вже зафіксовано 2 випадки, коли люди загинули у вогні під час спалювання сухої трави.

Враховуючи такий стан речей, 6 квітня в Черкаському міськрайонному відділі Управління ДСНС, за ініціативи рятувальників відбулася робоча зустріч, на яку були запрошені голови сільських рад Черкаського району, представники Головного управління національної поліції, фахівці Державної екологічної інспекції, активісти громадських організацій.

Головною темою круглого столу було питання посилення протипожежного захисту об'єктів, населених пунктів, лісів, торфовищ та сільгоспугідь в весняно-літній період 2017 року та готовності до ліквідації пожеж і надзвичайних ситуацій в екосистемах Черкаського району.

На нараді було запропоновано запровадити посилений моніторинг стану пожежної безпеки у природних екосистемах, організувати патрулювання лісових масивів.

Багато з учасників наради висловлювалися за більш радикальні заходи, як то прийняття рішення щодо тимчасового обмеження доступу населення і в’їзду транспортних засобів до лісових насаджень, особливо напередодні, та під час вихідних і святкових днів.

Одним із важливих рішень цієї наради є вимога щодо заборони спалювання стерні та сухої трави на землях сільськогосподарського призначення керівникам підприємств всіх форм власності під час пожежонебезпечного періоду.

Також у найближчий час рятувальники спільно з працівниками патрульної поліції, фахівцями лісогосподарських підприємств та волонтерами розпочнуть патрулювання відкритих територій навколо, та в межах населених пунктів Черкаського району.

Про це повідомили в управлінні ДСНС Черкаської області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100