реклама

реклама

Завдяки професійним діям працівників груп реагування батальйону Управління поліції охорони Черкаської області затримано квартирного крадія-рецидивіста, який перебував у розшуку, інформує прес-служба поліції охорони.

4

7 квітня в м. Черкаси о 05.06 год. на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Черкаській області надійшов сигнал тривоги з квартири, розташованої по вул. Небесної сотні 38, в м. Черкаси. Спрацювали датчики розбиття скла в кухні на 2-му поверсі елітної «сталінки».

На місце події негайно було направлено наряд групи реагування.

Під’їжджаючи до об’єкту, поліцейські побачили, як невідомий громадянин з двома сумками спускається по довжелезній драбині прямо з вікна вказаної квартири. Коли побачив правоохоронців, то перескочив через півтораметровий паркан на припаркований неподалік спортивний велосипед і почав швидко тікати.

1

Поліцейські розповіли, що їм довелося «включитися по повній», адже наздоганяти спортивні велосипеди в бронежилеті та захисному шоломі – це «ще той» біг з перепонами. Незважаючи на швидкісні переваги злочинця, правоохоронці продовжували переслідування.

Але другий наряд групи реагування, який одразу був повідомлений про необхідність блокування вірогідних напрямків втечі крадія, теж спрацював «на відмінно». Втікача затримали на розі вулиць О.Дашковича та Благовісної – за півхвилини він встиг промчати два квартали.

Не можна не подякувати за допомогу в затриманні випадковому перехожому, який повідомив поліцейським, в який провулок звернув велосипедист.

3

Затриманий – мешканець м. Черкаси, 1975 року народження, виявився досвідченим злодієм, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за ч.3 ст.185 ККУ (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років) та на даний час перебуває в активному розшуку за скоєння аналогічних злочинів.

IMG_5788

Вилучені у крадія речові докази свідчать, що він ретельно готувався до скоєння крадіжки: вирахував час відсутності власників помешкання, привіз на велосипеді три двохметрові драбинки, які за допомогою хомутів зібрав в одну, в сумці мав фомку, великі викрутки, кусачки, кілька метрів міцного альпіністського канату, складний ніж, та, увага! – газовий балончик – очевидно для використання у «форс-мажорній» ситуації – зустрічі з власниками, сусідами; «працював» у рукавичках.

Очевидно, що в даному помешканні злодій сподівався на багату здобич, але встиг викрасти тільки документи та грошові кошти, які були знайдені під час обшуку в його сумці серед знарядь скоєння злочину – фомки, викруток, рукавичок та ін.

5

Наразі затриманий переданий слідчо-оперативній групі Черкаського відділу національної поліції, у працівників якого до «домушника» є багато питань.

Власник даної квартири щиро подякував поліцейським охорони за збережене майно та відповідальне і професійне ставлення до виконання службових обов’язків та звернувся до керівництва Управління поліції охорони з клопотанням про заохочення поліцейських.

За останній місяць поліцейські вже двічі ловили злодіїв, які намагалися обікрасти об’єкти «під боком» у Головного управління Національної поліції. 16 березня правоохоронці затримали зловмисників, які винесли коштовності з ювелірного відділу магазину «Зоряний».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Сидоров. 09.04.2017 12:02
Тю, дурні. Чого вони лізуть у квартири які під охороною.Це ж гибла справа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100