реклама

реклама

Приміщення колишньої тютюнової фабрики перейшли в комунальну власність міста. Угоду про це підписали міський голова Сергій Одарич та представник ПАТ «Галлахер Україна» Олександр Когут. За словами мера, до цього рішення вони йшли 1,5 роки, але на конкретні дії вийшли лише у лютому цього року. Останні півроку тривала бюрократична тяганина і погодження із різноманітними службами. Будівля тютюнової фабрики міською владою використовуватиметься не з комерційною метою. Про це інформує прес-служба МВК.

— Принципова домовленість про передачу приміщень колишньої тютюнової фабрики була досягнути через п’ять хвилин, як ми почали розмову з керівництвом підприємства. Необхідна була лише згода акціонерів, які збиралися один раз на рік. Після того, як ми отримали це погодження, розпочався процес передачі. Він тривав понад півроку. Майже кожен папірець доводилося погоджувати з юристами, різноманітними службами тощо. Зрештою минулого тижня вийшли на фінішну пряму і підписали відповідну угоду, — розповів Сергій Одарич.

За його словами, власники тютюнової фабрики мають слугувати прикладом для багатьох підприємців. Вони відповідають званню «Соціально відповідального бізнесу». Два роки тому, коли підприємство переїхало з Черкас до Кременчука, працівникам була виплачена компенсація, а декому запропоноване працевлаштування на інших підприємствах компанії.

Олександр Когут  зауважив, що підходи компанії співпадають з принципами, які декларує міська влада Черкас. На його переконання, бізнес має бути відповідальним перед містом, в якому працює.

— Ми продовжимо спільно із міською владою втілювати у життя різноманітні соціальні проекти. Майно, яке ми передаємо у власність міста, послужить громаді, послужить на благо черкаської медицини і для черкаських дітей, — зазначив Олександр Когут.

Протягом грудня міська влада визначиться, які служби можна розмістити в приміщеннях колишньої тютюнової фабрики. За словами Сергія Одарича, є варіанти «заселити» туди організації культурного спрямування. У Черкасах у жодній з музичних шкіл немає власного концертного залу зі сценою і місцями для глядачів. На території «табачки» такий зал є.

Розглядається також можливість перевести туди основний офіс «Швидкої медичної допомоги». Нині він розташований на вул. Сумгаїтській. Там досить не вдале місцерозташування. Адже охоплює не в повній мірі усе місто, а лише Південно-Західний район, Луначарського, Соснівку і частину центру. На території колишньої тютюнової фабрики, розташованої у центрі міста, є закриті бокси, що постійно обігріваються, майстерні і нормальні приміщення, пристосовані для перебування персоналу.

Також міська влада вивчає можливість розмістити на площах тютюнової фабрики навчально-виробничий комбінат, який зараз перебуває у невеличкому приміщенні на території ЗОШ № 13.

— Черкасам дуже не вистачає робітничих професій. Наші місцеві підприємства вимушені винаймати і привозити до міста спеціалістів з райцентрів, інших міст. Наша молодь не має можливості оволодіти у повній мірі спеціальностями слюсаря, зварювальника, токаря тощо. У радянські часи цьому сприяли навчально-виробничі комбінати. На території тютюнової фабрики є хороші умови для розміщення такого НВК. Тим паче він буде розташований у центральній частині міста, куди можна легко добратися з будь-якого куточка Черкас, — говорить Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 жаба 29.11.2011 09:18
А жаба давить...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Ну-ну 28.11.2011 21:15
Цитую Андрей:
одні дарують місту річпорти інші тисячі квадратних метрів площ у центрі міста. за що такі подарунки?

Рука руку моет!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Nazar Obidzinski 28.11.2011 17:15
Тільки от в цих річпортах нічого робити, крім як побенкетувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 О !!! 28.11.2011 16:57
А что в этом плохого???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Андрей 28.11.2011 16:08
одні дарують місту річпорти інші тисячі квадратних метрів площ у центрі міста. за що такі подарунки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100