реклама

реклама

Відтепер в Черкасах діятиме «поліція діалогу» – це такі групи комунікації, де від самої назви зрозуміло, чим саме будуть озброєні поліцейські під час забезпечення правопорядку на масових акціях – словом. Про це повідомив заступник начальника ГУ НП у Черкаській області Віктор Іванько.

Фото: Про все

Фото: Про все

– Це пілотний проект у рамках службової діяльності поліцейських. Йдеться про форму превентивного впливу з метою запобігання порушень. Робота таких антиконфліктних груп у першу чергу націлена на акції, мітинги та інші масові заходи, як заплановані, так і раптові, та орієнтується на певні цільові групи людей. Тобіж наші працівники забезпечуватимуть громадський порядок шляхом переговорів із організаторами та безпосередніми учасниками акцій. Основною їх зброєю є слово та здоровий глузд. Вони спілкуються з учасникам и акції, з журналістами, але не проводитимуть особистий огляд мітингувальників, хоч за потреби, зможуть надати першу медичну допомогу, – розповів Віктор Іванько.

Представники Черкащини разом з іншими поліцейськими побували в Дніпрі на навчанні за участі іноземних фахівців, які розповідали про закордонний досвід діяльності антиконфліктних груп, зокрема, чеський. Адже нині поліція має діяти, протягуючи руку допомоги, а не застосовувати силу у будь-якому випадку, як це було раніше. Про методи роботи нових груп правоохоронців розповів представник «поліції діалогу» Олександр Носенко.

– Ми маємо розуміти, що живемо в одній країні і працюємо для країни, її майбутнього. Тож намагатимемося діяти словом, а не силою. Групи комунікацій постійно здійснюватимуть вербальний зв'язок із учасниками заходу. Вони не проводять особистий огляд громадян, а просто спілкуються і пояснюють про необхідність дотримання порядку. Такий діалог посилить довіру до поліції. Подібна практика була запозичена в Німеччині чехами, шведами і поляками, де вже розвивалася своїми напрямками, – зазначив Олександр Носенко.

Така «поліція діалогу» насамперед буде направлена на різні групи осіб, що збираються на масові заходи. І, за словами Носенка, тут важливо виявити дійсно агресивних осіб, які є підбурювачами натовпу, та вчасно їх заспокоїти.

Такі групи поліцейських працюють в різних областях України, а тепер і на Черкащині. В структурі апарату ГУ НП у Черкаській області – сім таких працівників, і по три особи у групах комунікацій у підрозділах поліції по області.

Впізнати «поліцію діалогу» у Черкасах можна буде за яскравими світловідбивальними жилетами з написом «поліція». Згодом жилети вдосконалять, додавши напис «офіцер комунікації».

У разі, якщо «поліція діалогу» не зможе втихомирити протестувальників словесно, тоді керівник групи прийматиме рішення щодо залучення до охорони порядку інші підрозділи поліцейських.

– Ми маємо бути своєрідними дипломатами, – каже представник патрульної поліції Черкас Анна Найчук. – Важливо вирішувати конфлікти на етапі їх зародку. Ми впевнені, що завдяки таким анти конфліктним групам поліцейських рівень довіри до нас у населення зросте.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 язон 15.04.2017 11:52
Во всём мире это работает. Потому что там задача таких переговорщиков от полиции - в контакте с организаторами митинга предотвратить провокации и обеспечить общественный порядок. И где цели митингующих - заявить позицию и поствить перед властью вопросы, там подобное взаимодействие полиции и общественности эффективно. А у нас - фига в кармане и у руководителец подлиции, зачастую провоцирующих противостояние ради собственных политических гешефтов, и у копов, многие из которых до сих пор ненавидят Майдан и майдановцев, и у организаторов митингов, которым плевать и на Украину, и на людей которых они вывели на площадь - им нужен пиар, нужна кровь и противостояние, нужен развал страны: потому что в стабильном обществе на честных выборах им и 1% не светит... И толку тут с этих диалоговых паяцев, кого они будут убеждать и кто их будет слушать? Козлами опущения будут...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 007 15.04.2017 09:15
Іще одна безглузда видумка "реформаторів". :o :o :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100