реклама

реклама

Одразу після Великодня команда із 12 громадських активістів  вирушила на Схід України, де за 10 днів вони зведуть  будівлю  для місцевої церкви «Благодать», що є осередком громадського життя Лисичанська Луганської області.

- Ми уже допомагали цій унікальній церкві, яка зводиться самими вірянами, зі священником у ролі прораба, - розповідає лідер громадської ініціативи «Нові Люди Черкас» Віктор Євпак. – Сьогодні у церкви є лише невелике приміщення, яке рік тому допомогли побудувати волонтери із Німеччини. Наша ж команда планує звести поряд іще одне приміщення, на 2 поверхи. Завдяки благодійним ініціативам, вдалося забрати 150 тисяч гривень. Компанія «Котедж плюс» додала решту суми – і за її технологіями, ми уже на місці зберемо будинок із готових матеріалів.

Це приміщення необхідне церкві, аби там могло збиратися більше людей – уже сьогодні тільки на богослужіння туди приходить більше сотні людей. А церква надає іще гуманітарну та психологічну допомогу  і,  взагалі, є єдиним осередком громадського життя у тому місті. Уявіть собі: там немає жодного іншого місця для нормального спілкування чи культурного дозвілля: яскраво-оранжеве приміщення церкви у повністю сірому місті, без перебільшень, лишається єдиним промінчиком надії.  І ми їдемо туди не лише працювати на будівництві – ми збираємось будувати і церкву, і взаємовідносини із людьми, спілкуючись з ними про нашу єдину і спільну батьківщину – Україну.

Про це інформує черкаський прес-клуб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100