реклама

реклама

У п’ятницю 21 квітня на Золотоніщині урочисто відзначили свято на честь Живоносних джерел цілющої води та заклали новий храм, повідомляє сайт Черкаської єпархії УПЦ (Московського патріархату).

ist2017

У п'ятницю Світлої Седмиці з давніх пір Православна Церква проводить особливе святкування Пресвятій Богородиці на честь Живоносних джерел цілющої води, які є у різних місцях. Прообразом цього свята стало святкування у Константинополі Божій Матері на джерелі «Балуклі», яке і по сьогоднішній день дає цілющу воду. Незважаючи на те що Царгород уже давно Стамбул при джерелі діє православний монастир.

Красногірська обитель також має джерело, з нагоди якого і щорічно святкує. 21 квітня у святу обитель приїхали правлячий та вікарний архієреї Черкащини (митрополит Черкаський і Канівський Софроній та єпископ Золотоніський Іоанн), щоби разом очолити святкову Божественну літургію. Після відпусту з теплого Покровського храму до джерела відбувся хресний хід, який очолив владика Іоанн, та освятив воду пасхальним чином. Після освячення сестри та паломники були окроплені святою водою, після чого хода попрямувала назад до храму.

Того ж дня владика Софроній із секретарем єпархії протоієреєм Василієм Вознюком та духовенством Золотоніського благочиння звершили чин закладки храму та освячення фундаменту для майбутнього Троїцького храму по вулиці Баха у Золотоноші. Після чину закладки митрополит Софроній звернувся до присутніх із словом привітання та побажав громаді і настоятелю протоієрею Георгію Бесарабу Божого благословення на побудову нового Дому Божого.

ist20172

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100