реклама

реклама

1005923_627148214017880_375642768_n Замальовку з життя на тему мови опублікував у «Фейсбуці» екс-мер Черкас Сергій Одарич. Кілька останніх місяців він живе в Красноїльську - величенькому селищі на Буковині, де відроджує виробництво.

«Понад 90% жителів селища - румуни.Усюди - румунська мова. Хоча самі жителі визнають, що їхня мова дуже забруднена, і часом з "румунськими румунами" їм буває складно порозумітися. У нас чотири школи. Лише одна з них - українська, решта - румунські. Українська - переповнена. Місцева влада шукає додаткові приміщення для розміщення нових класів.

На заводі панує також румунська. Я провів "примусову українізацію" - заборонив використовувати для роботи російські акаунти, всю внутрішню документацію і зовнішню переписку ми ведемо українською, часом - англійською.

Багато колег прагнуть спілкуватися українською, хоча це не просто. Її тут ніколи до пуття не вивчали. Ми навіть часом граємо в таку гру - виправляємо один одного, коли неправильно вживаємо слова (тут люблять "покласти авто на парковку" і "поставити лист на стіл") або використовуємо русизми. Нікого це не ображає, навпаки - викликає якусь хвилю взаємної приязні.

Я час від часу цікавлюся значеннями деяких слів, можливо, через якийсь час зможу на побутовому рівні спілкуватися», – зазначив екс-мер Черкас.

реклама

Коментарі  

 
+3 #6 Філолог 24.04.2017 14:19
Заробив гроші на мерстві, а тепер можна і виробництвом, причому власним, з найнятими робітниками зайнятись. Одаричу, а де ж твої обіцяні велодоріжки в Черкасах, значні кошти на проектну документацію, яка була виконанна іноземцем, з міського бюджету потрачені. А ще цей господарник на кошти жителів міста майже всю Європу об'їздив! А в результаті користі місту це не принесло ніякої!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Мрак 24.04.2017 09:14
Цитую Сергій з Кривалівки:
Перекоти-поле. Пофіг де, аби тільки бабло скирдувати...
І ця людина дев'ять років знущалась із нашого міста! :sad:

Вместе со своей командой! Великий коммунальник Дзюба напакостил, наделал людям огромных неприятностей и свалил. Бог все видит. Оно ж вам вернется в разы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 Черкащанка 24.04.2017 07:40
Одарич,чем меньше тебя,тем чище воздух на Черкащине.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Сэло, йыдь додому ! 24.04.2017 02:19
Цитую Одарыч:
Я провів "примусову українізацію" - заборонив використовувати для роботи російські акаунти, всю внутрішню документацію і зовнішню переписку ми ведемо українською, часом - англійською.

Барыга Одарыч расписался в дискриминации румынского населения и нарушении Европейской хартии языков.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Сергій з Кривалівки 23.04.2017 23:01
Перекоти-поле. Пофіг де, аби тільки бабло скирдувати...
І ця людина дев'ять років знущалась із нашого міста! :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Словесник 23.04.2017 21:31
Стаття вражає глибиною наукового узагальнення. Титан думки, та й годі (жарт).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100