У минулу п’ятницю з черкащанкою Тетяною Новаковою та її подругою сталася прикрість: вони зі своїми дітьми поверталися увечері з цирку і ледь змогли сісти у тролейбус №10 біля Будинку торгівлі. Справа в тому, що у обох мам діти-візочники, але тролейбус спинився задалеко від бордюру, та ще й відкрив двері просто навпроти стовпа електропори.

Фото пані Тетяни з донькою з "Фейсбуку"

Фото пані Тетяни з донькою з "Фейсбуку"

– Обійти стовпа було важко. Ми пішли на інші двері. Спершу занесли легшу коляска, а тоді попросили водія трішки зрушити вперед від того стовпа. Кондуктор, яка дивилася на нас, не відреагувала ніяк і відвернулася. Водій же вирішив собі просто їхати, тож нам довелося кричати, щоб спинився і аж тоді занесли вже другу коляску. У цьому допоміг небайдужий пасажир. Вже коли занесли дітей, сказала, що скаржитимуся керівництву тролейбусного парку. Це ж просто збиткування якесь з нас. А кондуктор все спихнула на міського голову Анатолія Бондаренка, мовляв, хай він дороги робить, бо через такі дороги не можна під’їхати як слід до бордюру. Але я зауважила, що якраз на зупинці біля Будинку торгівлі дорога була нормальна, – розповідає «Прочерку» Тетяна Новакова.

Жінка написала про ситуацію в соцмережах та оформила онлайн-звернення в міськвиконком.

У мерії в оперативній службі 1505 інформують, що звернень від родин інвалідів отримували з початку року небагато – всього декілька. Але вони є і реагують на них належним чином. Так, влада проводить роботу з перевізниками, доносячи до них вимога щодо обслуговування мало мобільних груп населення.

У свою чергу директор КП «Черкасиелектротранс» Петро Кучер повідомив «Прочерку», що у посадовій інструкції підприємства тролейбусного парку чітко вказано, як повинен поводитися водій, обслуговуючи пасажирів. Та й інструктаж з колективом постійно проводиться.

– Про прикрий випадок з Тетяною Новаковою нам відомо. Зараз ведеться внутрішнє розслідування. Звісно, є ситуація дорожнього покриття, коли водій таки не може під’їхати ближче до бордюра. А є людський фактор – це внутрішня недисциплінованість водія. Ситуація буде з’ясована, – пообіцяв Кучер.

Але Тетяна Новакова зауважує, подібна ситуація не лише з тролейбуси, а й маршрутками. Так, у її знайомої були випадки, коли водій 22-го маршруту не брав віз очника, бо, бачте, вже мав в салоні одну інвалідну коляску. Був й інший випадок, коли водій таки вийшов з автобуса допомогти занести коляску, а тоді на вухо сказав дівчині, що з таким як вона вдома сидіти треба і ніде не їздити.

– Сама я юрист, тож намагаюся реагувати належним чином ,писати скарги. Але ці діти й там натерпілися, тож постійно воювати ой як не хочеться. Прикро, що багато водіїв так реагують на візочників, це дуже не по-людськи, – каже Новакова.

Заступник голови комітету, представник Національної Асамблеї інвалідів України, голова Черкаської обласної громадської організації стомованих хворих «Життя без бар’єрів» Леся Валяєва каже, що справді кожен подібний прикрий випадок треба фіксувати, а потім оформлювати відповідні скарг у різноманітні інстанції, бо без скарг важко потім доводити справедливість і карати перевізників.

реклама

Коментарі  

 
+11 #1 вовченя 26.04.2017 10:33
Пропоную водія посадити у візок, а кондукторка нехай возить його по канавам та ухабам, та магається загрузити у маршрутку - пазік, тролейбус старого зразка і щоб ніхто не надавав допомоги!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100