реклама

реклама

Українці воліють їздити на екскурсії в західні регіони України, проводити відпустки на курортах Причорномор'я, але на травневі свята їдуть, зокрема, й до Умані.

Sofievka

Про це написав екс-міністр курортів і туризму Автономної республіки Крим Олександр Лієв у дописі для «Нового времени».

Він наводить деякі дані аналізу попиту на тури по Україні у туроператорів і тематичних запитів в інтернет-пошуковиках, проведеного фахівцями Асоціації індустрії гостинності України. У минулому році внутрішній туристичний потік в Україні склав 20 млн турпоїздок, які здійснили приблизно 7 млн українців.

За прогнозами, у 2017 році ці цифри збільшаться приблизно на 10%. Перші висновки можна буде зробити за підсумками травневих свят.

Десять найпопулярніших туристичних напрямків по Україні на травневі свята: 1. Київ, 2. Одеса, 3. Карпати, 4. Закарпаття, 5. Львів, 6. Кам'янець-Подільський, 7. Ужгород, 8. Чернівці, 9. Умань і 10. Асканія-Нова.

Найпопулярніші напрямки курортного відпочинку в Україні цього літа: 1. Кирилівка, Федотова коса 2. Бердянськ 3. Затока 4. Одеса 5. Карпати 6. Коблево 7. Залізний Порт 8. Генічеськ, Арабатська стрілка 9 Лазурне. 10 Приморськ.

Київ лідирує за попитом як напрям турів на травневі вихідні для некиян з очевидних причин – свята частково збіглися з півфіналом Євробачення-2017, яке саме по собі викликає величезний інтерес.

А Одеса потіснила традиційного лідера весняного туристичного попиту – Закарпаття з усіма його сакурами, нарцисами і винними фестивалями. Що стосується точок інтересу незахідного напрямку, в українців в основному на слуху лише уманська Софіївка, заповідник Асканія-Нова.

Але найцікавіше, що за кількістю пошукових запитів в інтернеті України про відпочинок за різними напрямками азовський курорт Кирилівка впевнено випереджає Туреччину.

Так що, можливо, прогноз про десятивідсоткове зростання внутрішнього туристичного потоку занадто скромний.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Уманский Еврей 03.05.2017 02:28
Очень приятно увидеть родную Умань в этом списке.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100