реклама

реклама

Як і прогнозував гідрометцентр, сонячна суха та тепла погода у минулі вихідні та святкові дні сприяла доброму відпочинку, ефективному проведенню польових, господарських робіт та активному розвитку і росту всіх сільськогосподарських культур.

images

Проте за таких погодних умов швидко підвищився показник пожежної небезпеки до небезпечних та стихійних значень. Так, по всій області встановилася висока (4 клас), а у Золотоніському районі – надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Яскраве сонце, дефіцит дощу, посилений вітер та низька відносна вологість сприяли пересиханню насіннєвмісного шару грунту, про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

За прогнозом синоптиків, до кінця робочого тижня утримається сонячна, суха та тепла погода. Температура повітря вночі 5-10º, вдень 16-22º.

Проте вже сьогодні в атмосфері почалася перебудова синоптичних процесів. Великий північно – атлантичний  циклон, який кружляє над Баренцовим морем, почав повільно зміщуватися на схід, тому вже 7 травня, Україна опиниться в його тиловій частині. З північними вітрами у наш регіон буде надходити холодне арктичне повітря, і температура почне знижуватися.

За попередніми наступний тиждень характеризуватиметься нестійкою та прохолодною погодою.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100