За невиконання Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу»  та зрив весняного призову на сільського голову Червоної Слободи склали адміністративний протокол. Про це під час розширеної наради керівництва райдержадміністрації, військкомату з сільськими головами району щодо вирішення питань весняного призову повідомив Олександр Шиш. Про це пишуть «Сільські обрії».

- Маючи достатній ресурс, а це 124 потенційних призовників, планове завдання по Червонослобідській сільській раді не виконано, - повідомив заступник військового комісара. - Коли ми з вами зустрічалися місяць тому, я закликав до співпраці,  говорив про важливість заходів, пов'язаних з призовом, але, на жаль, багато хто мене не почули. Як результат – перший пртокол про адміністративне правопорушення на посадову особу. Решта відбулися поки що попередженнями та повторними рекомендаціями активізувати роботу.

Як зауважили присутні на нараді сільські голови, основна причина зриву весняного призову – молоді люди в пошуках роботи виїздять працювати закордон, або не проживають за місцем прописки, крім того, багато з них «відсіюються» за непридатністю після проходження медогляду.

- Власне в Хуторах, робоча група у складі якої були представники адміністрації, військкомату, сільський голова опрацювали 25 дворів, особисто вручили повістки вісьмом призовникам. У результаті жоден з них не прийшов до військкомату, - каже Ігор Троценко, начальник відділу цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації. – Відтак, пропоную, аби призовники «не губилися» по дорозі на медкомісію не лише вручати повістки, а одразу доправляти їх туди.

Нагадаємо, з метою інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо особливостей строкової служби заступник військового комісара Олександр Шиш відвідав найбільші села в районі. Після травневих свят відповідна робота буде продовжена знову.

- Потрібно проводити роз’яснювальну роботу серед населення, а також виконувати свої посадові обов’язки. Адже у законі чітко передбачено, що органи місцевого самоврядування організовують своєчасне оповіщення та прибуття громадян до військкоматів. Не потрібні пояснення голів сільрад про відсутність призваних громадян. Потрібні протоколи або довідки, згідно яких буде визначатися міра покарання тих, хто відмовився від отримання повісток, - наголосив заступник голови адміністрації Петро Коренюк.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #8 Оверко 06.05.2017 11:54
Цитата - "Відтак, пропоную, аби призовники «не губилися» по дорозі на медкомісію не лише вручати повістки, а одразу доправляти їх туди." - і бажано відразу в кайданках ;-)
А як там синки президента,член ів уряду та депутатів-вже служать? Мабуть службу проходять в зоні АТО?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Микола 06.05.2017 10:36
А Петя Коренюк в армії служив? Не знаю, але дуже сумніваюсь. Починать треба з себе. Керівникам в армії послужити, воєнкомам хабарі не брати, а потім молоді щось роз'яснювати. Що Петя може молоді роз'яснити? Отож.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Петрович 05.05.2017 22:06
Не треба міряти статки сільських голів і військових комісарів, та ще й Хуторів і Слободи. А сільські голови теж відповідають за військово-мобілізаційну роботу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 депутат 05.05.2017 18:46
Колись хотіли в армію, а зараз відмазуються, але це проблема не в призовниках, і не в сільських головах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 чехов 05.05.2017 18:36
і яка ж зарплата у сільського голови Червоної слободи ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Шенген 05.05.2017 17:10
Знайшли крайнього. Молодь по світах змушена шукати заробітку щоб вижити, а рідній державі цікаво лише одне.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Злюка 05.05.2017 16:52
бред, может пусть военный комиссар на казенном бензине сам погоняется за хлопцами ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Думки селян 05.05.2017 15:58
Так, легше всього перенести відповідальніст ь за зрив призовної компанії на сільських голів, а виявляється працівники військоматів із зарплатнею вдвічі більшою та купою пільг, до цього ніякого відношення не мають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100