реклама

реклама

Студент Маніятела Адріан Андіса, 1997 року народження, громадянин Зімбабве, який навчався в навчально-науковому центрі організації роботи з іноземними студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на 1 курсі освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» денної форми навчання, помер від жирової емболії. Про це «Прочерку» повідомив завідувач травматологічним пунктом міської лікарні №3 швидкої медичної допомоги, голова Асоціації лікарів міста Черкаси Віталій Григор'єв.

BRBsoQuOrJg

– Пацієнт помер від жирової емболії - ускладнення що трапляється при переломах довгих кісток. У нашу лікарню він був транспортований автомобілем без адекватного знерухомлення та ліків, що категорично заборонено. Його трусили в машині з Корсуня фактично 2 години. Гіпс був м’який, а це пряме порушення і до нас вже привезли з ускладненням. Жирова емболія фактично не лікується. Він пробув у лікарні одну ніч. Допомога надавалася адекватна, він був під наглядом. Та в пацієнта через жирову емболію зупинилося серце, бо у динаміці розвинувся набряк легень. Юнака реанімували, та згодом серце знову зупинилося, бо стан був несумісний з життям, – розповів про трагедію лікар.

Нагадаємо, як інформували в прес-службі університету, де навчався студент, про його раптову смерть керівництво університету 03.05.2017 поінформувало батьків, Посольство Зімбабве, Український державний центр міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України, правоохоронні органи. Нині в університеті проводиться службове розслідування обставин та причин, що призвели до смерті іноземного студента.

реклама

Коментарі  

 
+15 #3 Любов Майборода 05.05.2017 13:33
Співчуття рідним хлопця. Зверніть увагу на слова Григор`єва: "У нашу лікарню він був транспортований автомобілем без адекватного знерухомлення та ліків, що категорично заборонено". Віталій Григор`єв - лікар від Бога, якому можна довіряти. Не став захищати "честь мундиру", а вказав на грубі помилки лікарів. Пан Лобас - начальник обласного управління охорони здоров`я має відреагувати на ситуацію. Чекаємо відповіді.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Кобзон 05.05.2017 13:19
Про черкаську медицину можна сказати одне: " Оставь надежду всяк сюда входящий".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #1 Громадяни 05.05.2017 10:31
А що в Корсуні немає лікарів? Мабуть вони виїздили, але як завжди у нас водиться, необхідної допомоги постраждалому не надали, належне транспортування або ж госпіталізацію не забезпечили. Необхідно, щоб всі обставини цієї трагічної події стали відомі громадськості, а винні особи понесли відповідальніст ь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100