Державний моніторинг в галузі охорони атмосферного повітря у місті Черкаси здійснює лабораторія Черкаського обласного гідрометцентру на трьох стаціонарних постах у центрі міста, Дніпровському та Південно-західному мікрорайонах.

За повідомленням начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталія Постриганя, на цей час у повітрі міста контролюються 4 основних та 14 специфічних забруднюючих речовин, включаючи важкі метали та бенз/а/пірен. Відбір проб повітря проводиться чотири рази на добу. Впродовж квітня 2017 року лабораторія проаналізувала 1566 проб повітря.

За даними спостережень,  атмосфера у м. Черкаси була забруднена аміаком, діоксидом азоту та формальдегідом. Середні концентрації по формальдегіду  перевищували середньодобову ГДК у 2,0 рази, по діоксиду азоту та аміаку до 0,75 ГДК та до 1,25 ГДК.  Найбільша максимальна концентрація по  діоксиду азоту 0,60 ГДК була зафіксована у Дніпровському мікрорайоні 4 квітня о 7 годині ранку. По аміаку максимальна концентрація склала 1,4 ГДК у Південно-західному мікрорайоні 8 квітня о 13 годині, по пилу 1,4 ГДК у Дніпровському мікрорайоні 26 квітня о 19 годині. Найбільш забрудненими залишаються центр міста та Дніпровський мікрорайон.

Середні концентрації по вмісту важких металів були значно нижчі за відповідні ГДК.

Комплексний індекс забруднення атмосфери (ІЗА)  склав 5,91, що характеризує підвищений рівень забруднення. В порівнянні з березнем 2017 року ІЗА збільшився у 1,1 рази за рахунок збільшення середніх концентрацій по пилу, аміаку та формальдегіду.

Про це повідомили в Черкаському обласному Гідрометцентрі.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #2 Формальдегід 05.05.2017 23:06
Яким же підприємствам міста за це треба знову подякувати? Щось про це мовчить Гідромедцентр. Прокуратура мовччить. Мабуть, іншим повітрям дихають і онко не хворіють. Депутати мовчать разом з шаленою "Свободою". Це вам не вулиці перейменовувати . Великі гроші. Можуть і голову відкрутить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 рот 05.05.2017 18:51
а у нас же Гусаченко щось там міряє щомісяця?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100