Служба безпеки України продовжує боротьбу з корупцією серед посадовців органів влади всіх рівнів та робитиме все можливе, щоб правопорушники не уникнули відповідальності за скоєння кримінальних злочинів.

IMG_7884

У липні 2016 року співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України викрили на хабарі голову Свідівської сільської ради Черкаського району та голову правління громадської організації «Агенція антикорупційних реформ». Правоохоронці задокументували, що зловмисники вимагали у приватного підприємця 184 тисячі доларів США за сприяння у наданні йому у власність земельної ділянки площею у шість з половиною гектарів.

Оперативники спецслужби затримали чиновників поблизу сільської ради під час отримання чергової частини коштів у сумі 170 тисяч американських доларів. На сьогодні досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України триває. Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину.

IMG_7879

Наразі фігуранти справи ознайомлюються з матеріалами кримінального провадження. Наступного тижня матеріали закінченого досудового розслідування будуть скеровані до суду. Під час проведення досудового розслідування адвокат підозрюваного надав до суду, на нашу думку, недостовірну інформацію, отримавши таким чином дозвіл Печерського районного суду міста Києва на проведення обшуків у адміністративній будівлі Управління СБ України в Черкаській області.

На нашу думку вказана ухвала не відповідає вимогам чинного законодавства. Звертаємо увагу, що ухвала передбачає доступ адвоката, який не має допуску до держтаємниці, в усі без виключення приміщення Управління СБУ, наприклад в підрозділи контррозвідки, де зберігаються цілком таємні документи. Вважаємо, що в умовах російської агресії, захист громадянина, який підозрюється у корупції, не може бути аргументом для виникнення потенційних загроз національній безпеці.

Службою вказана ухвала оскаржена в апеляційному порядку. Після винесення апеляційною інстанцією рішення СБУ виконає його у встановленому законодавством порядку.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 Капітон 13.05.2017 08:12
Да подруга, а я тебя предупреждал остановись
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Вася 12.05.2017 21:00
Адвокати корупціонерів атакують СБУ? І хто кого?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Інь і Янь 12.05.2017 17:32
"викрили на хабарі"? і до цього часу працює!? мабуть хочуть ще раз викрити!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Голос 12.05.2017 16:32
А що там з інститутом пожежної безпеки??? Такі гучні затримання, обшуки,виявлені гроші, а а підсумку мильна бульбашка... Бабло перемагає???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ДЕН РУБЬЧЕНКО 12.05.2017 14:34
Сдесь мамы Лоры подруга руководила...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100