реклама

реклама

Кількість аптечних закладів на Черкащині – учасників державної програми «Доступні ліки» стрімко зростає. За останні три тижні вона зросла на понад сотню, і вже сьогодні лікарські засоби за Програмою доступні в 256 місцях реалізації. Про це повідомив у ході сьогоднішньої всеукраїнської селекторної наради перший заступник очільника області Віталій Коваль.

^5E9C028E676978FAD5568E7C8440C1E8800120DBDCDBFE9632^pimgpsh_fullsize_distr

За позитивну динаміку в упровадженні Програми відзначив Черкащину в ході селектору Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, під головуванням якого відбулось засідання. Він зауважив, що Черкащина є  в цьому напрямку передовим регіоном.

– Очікується, що в перспективі додатково партнерами програми стануть ще кілька десятків аптек, – поінформував Віталій Коваль. – При цьому чисельність виписаних рецептів також зросла: якщо ще в 20 числах квітня їх було 11,5 тисяч, то вже на сьогодні сягає близько 62 тисяч. Нагадаю, урядова програма «Доступні ліки» стартувала з квітня, маючи на меті охопити якомога більшу кількість громадян, забезпечивши широкий доступ до безкоштовних ліків, зокрема й у сільських місцевостях.

Зауважимо, завдяки Програмі відповідні категорії хворих за наявності рецепту можуть отримати необхідні препарати безкоштовно чи придбати з незначною доплатою. Скористатися Програмою можуть пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу. На її виконання Черкащина отримала з державного бюджету майже 16 млн грн.  Нині управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації вже перераховано розпорядникам коштів на відшкодування вартості лікарських засобів понад 3,5 млн грн.

Детальніше про програму ТУТ.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100