Черкаський священник причащав сьогодні голодуючих чорнобильців (фото - http://risu.org.ua)

Черкаський священник причащав сьогодні голодуючих чорнобильців (фото - http://risu.org.ua)

О 6.45 три десятки чорнобильців сидять на лавках у столичному Маріїнському парку, п'ють чай. У вівторок минув тиждень, як вони оголосили голодування, повідомляє "Газета по-українськи".

 По сусідству з голодувальниками — прим'яті купи листя. Чорнобильці використовують їх уночі як постіль. За 20 м чергує "швидка".

— Ночью одного из наших забрали. Сейчас в терапии, — каже чоловік, який умостився на розкладному стільці. — Сказали, "переохлаждение, гіпертонічна криза". Еще что-то. Ему первую помощь оказали.

До чорнобильців підходить 57-річна Тетяна Лукіна — колишня жителька міста Прип'ять на Київщині. Стає перед лавою, дістає кілька аркушів і одягає окуляри:

— Премьер Николай Азаров разпорядился оказать гуманитарную помощь африканскому государству в размере 1 миллион гривен, — читає жінка. Підіймає очі на чорнобильців. — Вот так, ребята.

— Мы еще не негры, — говорить 54-річний Геннадій з Луганської області. — Будем бананы есть — и нам помощь дадут.

— Кто пришел, не курите и не пейте чай, — кричить чорнобильцям 47-річний Павло Бродовський, священик Української православної церкви Московського патріархату. Він  приїхав із Черкащини. Стає перед чорнобильцями. Тримає требник і причащає 13 голодувальників. Дає просвірку й кагор.

Чорнобильці дивляться на ноутбуці відео, на якому вони в центрі Києва їдять сосиски.

— Это было до голодовки, — каже один із них.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #4 Мойша 08.12.2011 14:45
Чорнобильці дивляться на ноутбуці відео, на якому вони в центрі Києва їдять сосиски.
— Это было до голодовки, — каже один із них.
-----------------------
И тут же заявляют, что подаренный Королевской биотуалет не выдержал скудные испражнения голодающих и ЗАБИЛСЯ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Ужасть 08.12.2011 11:39
Вот этих всех "голодающих" нужно взять на учет и проверить КАК они получили пенсии по 8-12 тысяч грн. 99% чернобыльцев получают пенсию около 2 тыс.грн., а ЭТИ, это хитропопые решавшие на тихаря и за деньги себе пенсии. А когда скажем так "пролетели", орут - поддержите нас. А сами о остальных не думали, когда гребли под себя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Оля 08.12.2011 09:08
Правильно Галино говорите, а що робити тим людям, у кого пенсія 800-900 грн.? Які все життя і здоровя віддали нащій рідній державі, а що за це получили? То мабуть потрібно і цим людям підніматися? А що говорити за людей, які живуть по селах, оті нещасні бабусі, які собі нічого не можуть купити навіть поїсти те, що їм хочеться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Галина 07.12.2011 15:58
кожен з чорнобильців відстоює суто свої шкурні інтереси спершу поробили собі інвалідності за взятки, потім відсудили великі пенсії та виплати звичайно ж не хочуть це втрачати А що інваліди війни не заробобили пенсію 6-8 тис. грн? Де взяти всім гроші? У мене вся сімя має статус чорнобильців чоловік ліквідатор 2 категорії, офіцер запасу. що віддав армії 28 років і має пенсію з усіма чонобильськими доплатами 1870 грн. І здоровя своє втратив не гірше тих, хто голодує То чому їм величезні пенсії, а іншим ліквідаторам мізерні доплати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100