реклама

реклама

У середу, 7 червня ц.р., на черговому засіданні виконавчого комітету знову розглядалося питання щодо підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення Канівського КП «Управління ВКГ», інформує прес-служба Канівської міської ради.

Як відомо, з 1 квітня ц.р. вартість «води» зросла на 18%. Члени виконкому лише з 5-ї спроби пішли на цей крок. Тоді було прийнято рішення підвищити вартість лише на 18%, а не на 25% як планувалося. Таким чином у складовій тарифу не враховувалися витрати на електроенергію, яка також суттєво зросла. І «виконкомівці» погодилися, що невдовзі змушені будуть повернутися до цього питання знову.

Як повідомила начальник відділу з питань ЖКГ, інфраструктури та енергоефективності Тетяна Стадник, вартість електроенергії - найбільша складова тарифу на водопостачання і водовідведення й становить 0,62 грн. і 0,30 грн. відповідно.

Вартість водопостачання зросте на 1,03 грн. з 1-го куб. м., водовідведення – на 1,04 грн. з 1-го куб. м, - зауважила Т.Стадник. - Натомість витратити на амортизацію основних засобів та матеріальні витрати скорочуються.

В цілому комунальники пропонують з 1 липня ц.р. встановити тариф для населення в такому розмірі:

централізоване водопостачання – 12,07 грн. за 1 м.куб.

централізоване водовідведення – 12,82 грн. за 1 м.куб. (залишається без змін).

централізоване постачання холодної води з використанням внутрішньо-будинкових систем та приватний сектор – 12,65 грн. за 1 м.куб.

Разом з тим, заслухавши інформацію, Канівський міський голова Ігор Ренькас запропонував, щоб це питання ґрунтовно вивчила комісія, яка найближчим часом аналізуватиме обґрунтування встановлення тарифів на послуги КП «ЖЕК». А тому цього разу питання на голосування не ставилося.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100