реклама
Sucurity Police

реклама

Після півроку тримання енергетиків на голодному пайку влада таки знайшла вихід. Про це пише газета «Акцент».

Поки влада робила вигляд, що ламає голову над питанням, як бути з боргами «Черкасиобленерго», проблеми цього підприємства в останні тижні все більше ставали проблемами добросовісних споживачів електричної енергії.  Причому, відсутність квитанцій за електроенергію в Черкаському районі — лише квіточки. Ягідки — аварії на лініях, що час від часу виникають. Так, 2 червня через аварію на трансформаторній підстанції без електроенергії залишилися низка споживачів села Руська Поляна, що в Черкаському районі. Серед них і місцева лікарня. Попри страйк, ремонтників Черкаського РЕМ таки вдалося вмовити виїхати на місце аварії. Зрештою, напругу на лікарню подали та ця надзвичайна пригода викрила ще одну проблему енергетиків — відсутності матеріалів, необхідних для повноцінної роботи. Наприклад Черкаському РЕМ вони не виділяються вже рік.

Аварія на трансформаторній підстанції в Руській поляні поставила на ноги не лише керівництво лікарні й звичайних споживачів. Довелося мало не вмовляти керівництво РЕМ та страйкового комітету направити на місце пригоди ремонтну бригаду. Ті при їхали, але одних рук енергетиків виявилося замало. Як, з’ясувалося, під час стрибку навантаження вийшов з ладу головний рубильник підстанції. Працівники ремонтної бригади й раді б були його замінити, але в РЕМ його не виявилося, адже

— При навантаженні вигоріли контакти головного рубильника. На даний момент у нас його просто немає. Матеріали нам не виділяються вже протягом року. Відповідно встановити ми його не можемо. Як вихід можна було б поставити шини якість. Але і їх у нас зараз немає. Та й вони дозволять подати напругу лише на лікарню. А як бути з іншими споживачами? Доведеться просити людей, щоб купили нам цього рубильника. А також вмовляти працівників, які зараз знаходяться в страйку, бо не отримують зарплату і мають право не виходити на роботу, тобто не виконувати свої трудові обов’язки, — прокоментував ситуацію майстер Черкаського РЕМ, голова страйкового комітету Юрій Сафонов.

За його словами, незважаючи на страйк, енергетики не вдаються до крайніх заходів. За них це робить погода та аварійні ситуації, що час від часу виникають.

— Проте влада буквально вимагає від нас, щоб ми подавали напругу! А як? Завтра п звільняються працівники й узагалі нікому буде працювати.Зараз така ж ситуація виникає з квитанціями. Немає кому квитанції розносити. Контролери також страйкують, — каже Юрій Сафонов.

Енергетики страйкують більше омісяця і за цей час аварія на руськополянській підстанції не перша, яка ставить на вуха владу та місцевих жителів. Не так давно аварійне відключення було в Чорнобаївському районі. Там упало дерево й обірвало дроти на лінії 10 кіловольт. Через страйк там також нікому було ліквідувати наслідки аварії.

— Через страйк там також нікому було ліквідувати наслідки аварії. Дійшло до району і області. Керівництво виходило на обленерго й просило відремонтувати лініюю. Зрештою, з потугами і без зарплати працівники таки відновили електропостачання. Це робиться на одному ентузіазмі. Поки що, — пояснив Юрій Сафонов.

Постачання електроенергії споживачам Руської Поляни енергетики таки відновили того ж дня, насамперед, завдяки місцевим підприємцям, які й купили злощасний рубильник.

Поки сумлінні споживачі електроенергії кооперувалися й купували рубильник для підстанції волання енергетиків області таки були почуті. Принаймні, самі енергетики сподіваються на це й до 20 червня призупиняють страйк.

— З 7 червня ми призупиняємо страйки. Проблема вирішилася тим, що 6 червня керівництво «Азоту» підписало договір щодо газопостачання. Відповідно із 7 червня вони запускають своє виробництво. Відповідно був підписаний договір про реструктуризацію боргу «Азоту» перед «Черкасииобленерго». За ним. вони оплачують нам поточне споживання електроенергії, а також поетапно погашають нам заборгованість. У свою чергу, це дасть можливість виплачувати нашим працівникам поточну заробітну плату й одночасно погашати заборгованість, — повідомив Юрій Сафоннов.

Якщо ж до 20 червня страйкарі не побачать своїх грошей, вони погрожують відновити страйк та вдатися до більш радикальних заходів.

Сергій Халупініський

реклама

Коментарі  

 
+3 #11 Петрович 11.06.2017 07:28
Цитую Пенсіонер:
А за спожиту електроенергію треба платити попри відсутність квитанцій..

Ну, квитанції не ми придумали. Раніше народ справно платив по книжечках. А потім напридумували контролерів, яких зараз не знають куди подіти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Местный 09.06.2017 17:40
Цитую ?:
Цитую Местный:
Слабаки...

Ты дурак или притворяешься?

Зарплату им так и не выплатили. И не выплатят. Поэтому Слабаки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Мери 09.06.2017 17:35
Ничего не получат вы в это верите я нет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 федор принципиальный 09.06.2017 16:43
Интересно,сколь ко за то время,которое "Облэнерго"сидело без зарплаты наварили себе ткаченки-радуцкие и им подобные ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 ? 09.06.2017 13:27
Цитую Местный:
Слабаки...

Ты дурак или притворяешься?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Регіональна Тальнівщина 09.06.2017 13:14
Цитую Микола:
Проплачені Фірташем страйки свого добились: бюджет дав грошей ворюгам, надрукують нові купюри, інфляція розкутиться. Путін у захваті! :P :P :P


Найбільше в захваті не Путін, а його посіпаки Фірташ з Коломийським. Можна буде далі фінансувати всякі праві/лєві сєктори і потихеньку далі скуповувати нерухомість для хасидів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Пенсіонер 09.06.2017 12:25
А за спожиту електроенергію треба платити попри відсутність квитанцій..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 Местный 09.06.2017 11:09
Слабаки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Микола 09.06.2017 10:37
Проплачені Фірташем страйки свого добились: бюджет дав грошей ворюгам, надрукують нові купюри, інфляція розкутиться. Путін у захваті! :P :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Пошливы 09.06.2017 10:18
И правильно сделают!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100