реклама

реклама

У соціальних мережах обговорюється можливе перейменування Ватутінового на Черкащині у місто Шухевич, пишуть «Вісті Черкащини».

1497083686_vat «Рішення перейменувати проспект Ватутіна на проспект Романа Шухевича у Києві викликало резонанс із негативним присмаком, – пише керівник відділу закордонних справ «Правого сектору» катернопільчанин Юрій Григор’єв на своїй сторінці у «Фейсбуці». – І не дивно, адже багато хто ще досі хворий на «комунізм». У центрі України, поруч з Холодним Яром, є шахтарське містечко – Ватутіне.

Воно вважається відносно молодим, бо засноване у 1947 році, проте земля на якій знаходиться дане місто є славною, адже ще століття тому було епіцентром національно-визвольних змагань. Никодим Смоктій та Семен Гризло добряче ганяли більшовиків у цьому краю. Для знайомих патріотів, які себе проявили активними волонтерами, бійцями та активістами у часи подій на Майдані, на фронті російсько-української війни, було б справжньою винагородою від Батьківщини, як би місто отримало іншу назву. По суті, головним є те, щоб прибрати з назви ворожого для нас генерала радянської армії».

Григор’єв вважає, що на шляху до перейменування Ватутіного стоять пережитки комуністичної ідеології. «Ця дія може викликати чисельні суїциди комуністично налаштованих пенсіонерів, які живуть у шахтарському містечку. І не тільки у місті Ватутіне, а і по всій області. Пережитки комуністичного окупаційного режиму є джерелом ворожості серед українців. Чому так? І чому ще досі Ватутіне є Ватутіним? Бо можливо десь за гаражами закопані червоні прапори та герби із серпом і молотом? – запитує молодий катеринопільчанин і продовжує: – Вірю, що завдяки патріотам міста Ватутіне, національна ідея переможе комунізм.»

Коментуючи цей пост, дописувачі висловили пропозицію перейменувати місто у Шухевич.

«На Полтавщині з’являються пам’ятники Юрку Городянину-Лісовському, в його честь перейменовуються вулиці. Уже ось декілька років як Кіровоград став Кропивницьким, а Дніпропетровськ – Дніпром. Усе це відбувалося без якихось значних зіткнень чи побоїщ, хоч ті краї зазнавали тотальних русифікацій, а отже ватників там має бути в рази більше, ніж в центрі України. Але чомусь саме на Черкащині доводиться втілювати законну декомунізацію майже з боями. Чому ж так? Чому в краю, що є епіцентром майже усіх національно-визвольних подій є маса латентних ватників? Може тут потрібно провести «лагідну» українізацію?» – пропонує інший інтернет-користувач.

Тим часом, Данило Катранник вважає, що «лагідна» українізація не допоможе – треба здійснювати жорстку.

Нагадаємо, що 1 червня Київська міська рада перейменувала проспект Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича. За це рішення проголосували 69 депутатів із 78-ми. «Рішення депутати зустріли оплесками і вигуками «Слава Україні – Героям слава!» На засіданні Київради був присутній син Шухевича нардеп Юрій Шухевич. Він подякував депутатам за ухвалене рішення, утім підкреслив, що у Києві ще багато «родимих плям більшовизму».

Тетяна Івашкевич

реклама

Коментарі  

 
0 #19 Антистец 11.06.2017 16:17
С учетом того, кто заправляет в Киеве, сам Ватутин вряд ли бы хотел, чтоб этот народ с ним что-то связывало.

Если у власти последыши шухевичей, логично и нселению, допустившемутак ое, жить в больших и малых шухевичах, накрайняк в горишних шухевичах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #18 Петруха 11.06.2017 14:41
Цитую Петро Дупло:
А я хочу щоб назвали місто ГРИЗЛО або СМОКТІЙОВО. А чьо прикольо так: шановні гризлі і гризлянки, або смоктії і смоктянки. А якщо пофантазіровать то хвора уява такі образи намалює, хоум відео отдихає. А хто проти той сепар і агент х...ла.

А ще краще : Гризлосмоктійсь к. Звучить історично та легендарно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #17 Регіональна Тальнівщина 11.06.2017 10:55
Переселити мешканців в ріідне ДНР. Ватутіне завжди було оплотом комуняк, ригионів і різних нетрадиційних меншин
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #16 Манька 11.06.2017 10:52
Ой пля и я хочу щось переименовать,д умаю.что жизня сразу будет как у блока поторошенко-в шоколаде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #15 Цирк 11.06.2017 10:26
Григор’єву бракує фантазії. Та й чому раптом всі його мають слухати? Навіть на Галичині, звідки родом Шухевич, не додумалися таке зробити. Наприклад, перейменувати на Шухевич Червоноград Львівської області. То з Горішніми плавнями казилися, тепер Шухевича подавай. Типові кон'юнктурники від політики. Аби на чомусь засвітитися як патріоти. Краще б так переймалися безробіттям, екологією та підвищенням тарифів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #14 Петрович 11.06.2017 10:06
Мешканці повинні самі обирати назву. Тільки не так щоб як з Горішніми Плавнями, бо передумови є. Потрібно працювати з населенням.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #13 бульба 11.06.2017 02:54
Цитую Юрій:
А чого того катернопільчани на не турбує назва його населеного пункта - Катеринополя?! Цариця-Катька не мусолить око "Правого сектора"? Хай перейменують в Шухевичград, а ватутінці самі будуть розбиратись зі своїм містом! В Україні крім Бандери та Шухевича нічого не може бути?

Ну тоді не в Шухевичград а Шухопополь :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #12 бульба 11.06.2017 02:52
Краще тоді в петухи. Не так соромно буде жителям за назву.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #11 Vasia 11.06.2017 01:02
Лучше всего Адольфино или Герингово..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #10 Уманский Еврей 11.06.2017 00:03
Ватутин освобождал столицу Украины, город Герой, г. Киев! Если изменят название, то это очередная Ганьба!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100