реклама

реклама

У патрульній поліції Черкас є проблеми. Про це на сьогоднішній прес-конференції в Черкасах повідомила командир роти управління патрульної поліції Черкас Світлана Андарак.

За її словами, керівництво давало накази не зупиняти автомобілі з певними номерними знаками, перелік яких був у керівника.

«Ми мали телефонувати і погоджувати, чи маємо право зупиняти ті транспортні автомобілі, чи ні. По-друге, були надані списки автомобілів, водії яких були депутатами, а також була інформація про їх партійну чи громадську приналежність. Таких за будь-що треба було притягувати до відповідальності. Ми жодного злочинного наказу не виконували і тому ми тут, хочемо з громадськістю це обговорити. А наш керівник тисне на тих, хто не хоче виконувати його вказівки. Зараз керівник відсторонив мене, хоч жодних підтверджуючих документів немає», - зазначила Світлана Андарак, запевнивши, що патрульні хочуть діяти лише в межах чинного законодавства.

Лейтенант управління патрульної поліції Черкас Сергій Казановський підтримав колегу. Він зазначив, що під час чергування помітив автомобіль, який не бажано було спиняти. Але водій порушив правила, тож його було зупинено. «Коли підійшли до водія, водій почав оперувати прізвищем Кокоба, та на водія була винесена постанова. Коли він зрозумів, що ніхто на допомогу не прийде, заспокоївся, але мене після цього було запрошено до керівника та заступників. І керівництво натякнуло, що не бажано спиняти ці автомобілі», - сказав Сергій Казановський.

78890

Інспектор управління патрульної поліції Черкас Дмитро Брюшков також розповів, що деяких його колег притягували до дисциплінарних стягнень. Всі однодумці представляють 3 роту патрульної поліції, але вони запевнили, що в залі присутні представники працівники з усього батальйон. Так, представник 4 роти лейтенант Олег Романов додав, що йому надходили телефоном та через вайбер вказівки кого спиняти на дорозі, а кого ні. «Перший факт незаконної вказівки був щодо Булатецького, щоб всіляко штрафувати його. Інший факт по Геннадію Шевченку», - розповів Романов. Він каже, що впирався таким вказівкам, тому його відсторонили… Поліцейські повідомили, що 15 травня направляли рапорти керівництву.

«Відповіді не було. А тоді ми дізнаємося, що людей відсторонюють від посад», - каже Дмитро Брюшков.

78890

Поряд з тим на прес-конференції були представники громадських організацій, зокрема, «Самооборони майдану», які заявляли про факти затримання поліцейськими парушників з грубим порушенням порядку. І виступаючі від критики керівництва поліції перейшли до критики самих поліцейський-скаржників. Представники батальйону «Айдар» стверджують, що мають навіть відео, де було зафіксовано як били людину.

Розмова відбувалася на підвищених тонах.

Самого начальника патрульної поліції на заході не було.

Але в коментарі виданню «Прочерк» Олександр Кокоба повідомив, що нині проводиться розслідування через примінення деякими працівниками 3 роти безпідставної фізичної сили до громадян. «Дані співробітники наразі відсторонені від своїх службових обов’язків. І думаю, вони публічними заявами намагаються тиснути на мене, дискредитувати мене. Я сказав їм, якщо вони мають конкретні факти, то можуть звертатися в відповідні органи і в разі підтвердження фактів я нестиму відповідальність. А вони в свою чергу нестимуть відповідальність за наклепи і свої порушення. На цьому все. І нині по озвучених фактах проводиться перевірка і з усіма фактами і доказами ми передамо матеріали в прокуратуру», - зазначив Кокоба.

За його словами, всі мають діяти за законом. А в разі виявлення порушень саме прокуратура має розібратися в справі.

реклама

Коментарі  

 
0 #19 Кривко 16.06.2017 13:54
Вікторе, ще й як може, за що він тоді гроші отримиує і їздить на работу із Черкас в Смілу кожний день...скільки бензину витрачає, а ще якшо підрахувати скільки він витрачає бензина до підпорядкованих йому райвддідів у Шполі,,Городищі ,Камінці і Чигирину то взагналі це"золотий" чоловік для поліцвії, відносно всіх затратах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #18 Лихолай 16.06.2017 12:52
Боже,божже та що це таке, хіба може керувати райвідділом поліції в Смілі чоловік, якаий алкогольно залежний..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 ПІАНІСТКА-ЮРИСТ 14.06.2017 19:21
Такі та не такі...вам треба лікувати начадльника Сергія В, тому що він без "оковито"не може жити і ходить як квач сутками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #16 Петро... 14.06.2017 12:44
Такі самі проблеми і в нас в Смілянському райвідділу поліціі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #15 депутат 14.06.2017 09:04
Дуже прикро, що самооборона зайняла позицію однієї з сторін. У всі часи була привелегійована каста, якій дозволялось робити все що завгодно і за це невідповідати. Про це знали в керівництві поліції- міліції, прокуратурі, судах. Очевидно і Майдан стояв в т.ч., щоб всі були рівними перед Законом. Навіть отримання незаконних вказівок від керівника, дає підстави підлеглим самим, робити що завгодно, тому і твориться такий безлад. Не потрібно все скидати в одну кучу, а кожен повинен відповідати за своє, але все іде від керівника.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #14 діючий 14.06.2017 09:00
Жодного розкритого злочину в патрульних не має!!!П щоб був-просять інші поактичні підрозділи поділитись показниками. Вони вміють тільки парковщиками бути. от і весь їхній професіоналізм. А ниють наче в них сосочку забрали.Слабаки пласмасові
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #13 опер 14.06.2017 08:56
Я вже давно казав, що пластмасовим не місце служити в органах!!!Вони в першу чергу морально слабі, щоб виконувати службові завдання!!!Відб ір в патрульну слубу був наче хто сильніше кричить того й беремм
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #12 язон 13.06.2017 21:25
Цитую Думка:
Назви такі голосні - комбат, рота. Можна подумати, що десь на передовій в АТО служать, а насправді криміногенна обстановка в обласному центрі не покращилась. За що вони отримують зарплату?

Може, за те, що криміногенна обстановка не погіршилась?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Думка 13.06.2017 18:52
Назви такі голосні - комбат, рота. Можна подумати, що десь на передовій в АТО служать, а насправді криміногенна обстановка в обласному центрі не покращилась. За що вони отримують зарплату?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Платник податків 13.06.2017 18:40
Соромно за таку нову поліцію! Люди далекі взагалі від служби, статутів та законів! Нероби, які отримують зовсім немалі зарплати з державного бюджету, вважають, що їхня робота полягає лише в гонитві за показниками і "наїздах" на водіїв. А хто за них має розкривати злочини, затримувати злочинців, розшукувати угнані транспортні засоби? Така поліція людям не потрібна. Розформувати вказані підрозділи, нероб звільнити, а посади передати в територіальні органи поліції!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100