реклама

реклама

«Мабуть і війни не треба, якщо такі речі роблять», - так своє незадоволення з приводу перекриття руху мостом через Дніпро висловив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко під час сьогоднішньої прес-конференції.


За його словами, близько 80% працездатного населення села Благодатне працює в Черкасах. Така ж ситуація і з жителями інших прилеглих до Черкас сіл, які знаходяться на лівому березі Дніпра.

За словами мера, він має питання щодо організації обмеження руху на черкаській дамбі під час її ремонту.

- На мою думку треба було ретельніше вивчити ситуацію. Можна було б створити і платні паркувальні майданчики, де люди могли б залишати свій транспорт перед мостом у селі Благодатне і пересуватись дизелем чи електричкою. Або залишати автомобілі у Черкасах. Ми готові посприяти у цьому питанні, готові виділити додаткові асигнування. У нас зараз на ремонті вулиця Сумгаїтська і через перекриття мосту нам зручніше проводити ремонт, але це не компенсує незручність, яку отримають громадяни. Ми могли б заблокувати вулицю Сумгаїтську повністю і розмістити на ній тимчасовий паркувальний майданчик, - зазначив Бондаренко.

Однак, за словами мера, обласна влада до міської за допомогою не зверталась.

Як відомо, перекрити дамбу планують на півроку. Анатолій Васильович наголошує, що виконання роботи від підрядника необхідно вимагати за менший термін.

- На сьогоднішній день потрібно звертатись до Укрзалізниці, щоб вони організували погодинний потяг, щоб він курсував між містом Черкаси і тими станціями, що є на лівому березі. Це дасть можливість розвантажити пасажиропотік, - сказав мер.

За його словами, основна проблема – це те, що не було достатньо поінформоване населення.

На питання журналістів, чи можуть черкащани звернутись до суду з позов до обласної влади, Анатолій Бондаренко відповів:

- Конституція не забороняє громадянам звертатись до суду. Кожен може звернутись, а суд повинен прийняти рішення відповідно до закону.

При цьому мер не виключає, що за 4 дні, які залишились до перекриття мосту через Дніпро, обласна влада може придумати адекватне вирішення ситуації.

- У нашій країні все робиться в останні години. Це така марка наших чиновників, не тільки обласних, а й міських, - зазначив мер.

реклама

Коментарі  

 
0 #12 Федір знаючий 20.06.2017 17:28
Цементу для набуття технічної міцності потрібен визначений технічний час.Тобто міст має бути закритий абсолютно.Спецперепустки-не пляшуть.Навіть президентські.Саме момент для корупції та блату.Бо через місяцьурожай з лівого берега має попасти до Черкас. Треба з військовими вирішувати понтон або паром.Потрібні технарі а не мери.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Пенсіонер-мостовик 16.06.2017 10:36
Я поділяю занепокоєння громадян стосовно перекриття мосту (точніше - незадовільної організації процесу)! Але якщо планується влаштування монолітної залізобетонної плити, то форсувати темпи ремонту неприпустимо! Також неприпустимо, як хтось висував думку, ввечері ремонтувати, вдень пускати рух! Хтось знайомий з технологією мостового й тунельного будівництва (чи хоча б - промислового та цивільного будівництва)? Для напрання цементобетоном міцності, повинен пройти чітко визначений термін (для 75% міцності, при якій можна дозволити рух технологічного транспорту - 14 діб)! Ніяки добавки, що пришвидшують процес "схвачування" цементобетону при будівництві прогонових споруд не допускається застосовувати!! ! Скоріш за все, на період влаштування монолітних прогонових будов повністю перекриють рух всього автотранспорту через міст. Але за ту суму, що виділили на ремонт мосту, влаштують кілька прогонів й скажуть, "ми виконали на ті гроші, які дали", й через 1,5 - 2 місяці відкриють рух.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Сидоров. 16.06.2017 09:55
Наш мэр в противостоянии с областью, давно уже. А тут такой удобный случай попиариться и вставить фитиль ткаченко. Если вспомнить ремонт бульвара Шевченко нашим т.н. мэром, то чья бы корова мычала.Люди же видят , кто есть кто. Короч, не везет нам с нашими урководителями города. Но сами виноваты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #9 Старик 16.06.2017 08:06
То приміть с депутатми на сесії рішення по якому УСІ, наголошую УСІ мають такіж обмеження як пересічний громадянин в переїзді мостом під час ремонту.

Ніяких спецперепусток! !! Хоче чиновник приїхати в Черкаси - ранком на поїзді або у маршрутці!!! Як усі!!! Максимум тільки швидкій і то під контроль!!!

Всіх в одне стойло!! ОДА, РДА, прокурорів, судей, мера та чиновників!!!!

Отоді або налагодять нормальну переправу або ремонт закінчать за місяць!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Сеня Рудик 15.06.2017 22:36
Населення не проінформоване. Підрядник визначений невідомо як. План роботи не відомий. Ті величезні втрати, що понесуть громадяни, підприємства нікого не хвилюють. А що одержимо на виході? Той же старий міст, з пропускною спроможністю , розрахованою на 60-1 роки 20ст... Скільки буде вкрадено, самому богу відомо. От і думайте, всі думайте, добре думайте...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 федор принципиальный 15.06.2017 19:59
Бондаренко,ты же мэр,мы тебя посадили в это кресло,иди и защищай своих избирателей,а не давай советы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 олег 15.06.2017 19:08
Був один із проектних рішень ремонту мосту з організацією паромної тимчасової переправи для автотранспорту. Але черговий раз "дяді" прийняли рішення на користь "економії" , а не громадян...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Знаючий. 15.06.2017 17:47
Смішно. В місті все набагато страшніше. І організатором безладдя , якраз і є мер. То чому ти піаришся на тому що міст в аварійному стані і необхідно його терміново ремонтувати? Правда організація проведення робіт на твоєму рівні. Це на жаль так.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 федор принципиальный 15.06.2017 17:45
Работать должны ночами,а не создавать себе комфорт и загорать на Днепре -приехали работать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 федор принципиальный 15.06.2017 17:43
Посрать ваша зализниця,когда человеку надо добраться до дому,в больницу,провед ать родных или полить урожай,а это села в районах левого берега Днепра.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100