реклама

реклама

Зі своїм нещодавнім соратником - мером Черкас - Любов Майборода боротиметься за допомогою прокурорів

Зі своїм нещодавнім соратником - мером Черкас - Любов Майборода боротиметься за допомогою прокурорів

Те, як мерія розпоряджається бюджетними коштами,  свідчить, що міський бюджет обслуговує інтереси міського голови та його бізнес-оточення. Таку заяву сьогодні на прес-конференції зробила депутат обласної ради, екс-заступник мера Черкас Любов Майборода.

 Зокрема, вона наголосила, що з 8,5 млн. грн. природоохоронного фонду не було виділено жодної копійки на такі важливі для міста речі, як система очищення накопичувальних озер на вул. Смілянській, будівництво зливової каналізації від вул. Смілянської до вул. Крупської, облаштування контейнерних майданчиків для роздільного збору сміття, тощо.

- В той час, як не фінансуються такі потреби, передбачені кошторисом, всі зусилля міська рада спрямувала на придбання контейнерів для сміття для приватного сектору, - каже Любов Майборода. – Кошторисом передбачено придбання контейнерів на суму 2 мільйони 100 тисяч гривень. Незважаючи на це, 14 жовтня міська рада в особі пана Барабохи, керівника департаменту економіки і розвитку укладає угоду з товариством «Спецдревцентр» на суму 6 мільйонів 400 тисяч гривень. Хоча бюджетом передбачено 2 мільйони 100 тисяч.

Пані Майборода демонструє копію угоди про поставку товару між мерією та ТОВ «Спецдревцентр», де вказано, що ціна договору становить 6 405 585,00 грн.

- Виникає декілька питань, - веде далі депутат. – Чому закуповуються контейнери на значно більшу суму, ніж передбачено бюджетом? В бюджетному кодексі йдеться про те, що укладання договору протягом бюджетного періоду, за яким розпорядником коштів взято зобов’язання без відповідних бюджетних асигнувань – є недійсними. Тобто на ту суму, на яку є кошти, треба проводити тендер і укладати угоду. Така схема, яку запровадив Сергій Одарич, - це робота на свої власні інтереси і своєї бізнес-групи.

Любов Майборода переконана: придбання контейнерів – це не першочергова потреба для Черкас. Каже: жодне місто  не дозволяє собі в такий складний час викинути 6,5 мільйона гривень на контейнери. Тим більше, що невідомо, наскільки вони будуть корисними. Адже по багатьох вулицях приватного сектору важко проїхати транспортом.

- Чи погодяться мешканці брати на обслуговування ці контейнери і браии на себе відповідальність? А якщо їх покрадуть? Пропонувалося міським бюджетом закупити на 2 мільйони 100 тисяч три з половиною тисячі контейнерів і опробувати, як працює ця схема… Замість цього міська рада приймає рішення закупити 11 тисяч контейнерів відразу, - обурюється пані Майборода.

Вона каже: написала депутатське звернення до прокурора м. Черкаси Володимира Гармаша, щоб перевірив законність рішення міськради та відповідного договору. Обіцяє порушити це питання і на найближчій сесії обласної ради.

реклама

Коментарі  

 
+7 #13 Ужасть 12.12.2011 12:31
Языком молоть - не мешки тягать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #12 Корнет 11.12.2011 23:11
Повний пісец..на що *** наші гроші витрачає.. Куди губернатор дивиться? Пропоную депутатів, які голосують за такі оборутки, *** сплавити по Дніпру.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #11 ОСББ 11.12.2011 22:56
Зухвалість Одарича просто вражає. На кожному кутку, особливо в багатоповерхівк ах, купи сміття, листя, гілок, яке не вивозиться місяцами.. А він бачки закуповує.. 8) 8) краще сміттєвози купив би. Але відкати не ті..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #10 Ну-ну 11.12.2011 15:00
Цитую Гонта:
А на кого вона ще не скаржилась? Може хтось знає?

Не нужно переходить на обсуждение личностей! А по сути Майборода права на все 100. Возражают только те, кто сам нарушает законы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #9 Оксана Колісник 11.12.2011 12:56
Цитую Обыватель:
Нужно сначало проверить за какие кошти майборода ездит по четыре раза в Египет отдыхать? Уж не денежки с больниц на которые она вытягивала все созывы своего депутатства с обласного бюджета и пускала через своих подрядчиков.
І Ви, як відключите інтернет, відмовитесь від пива (відомо ж, що цей напій дуже негативно впливає на розумові і не тільки здібності) за рік наекономите на Єгипет. На Крим - не вийде, а на Єгипет - цілком.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #8 Правда жизни 11.12.2011 11:56
По руководителю "Спецдревцентра" давно тюрьма плачет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 коментар 10.12.2011 21:34
є такі люди, які і в раю будуть скаржитись :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #6 Іван Воронний 10.12.2011 20:21
Пані Люба, хто Вам сказав, що завезуть 11 тияч контейнерів? Для блізіру може тисячу завезуть, а на бумазі буде все чіки-чіки..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Приватний нотаріус 10.12.2011 20:11
Одаричеве плем`я розглядає Черкаси як плацдарм для набивання власних кишень. :sad: Вони готові не 11, а 300тисяч бачків закупити, аби бюджет оприходувати. Так ведуть себе чужинці, які незабаром втечуть світ за очі :P .Де наші "доблесні правоохоронці", чи свою долю від бачків отримали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 Василь 10.12.2011 16:18
Типова схема відмивання грошей, Дзюба 2 роки тому оприходував мільйон на бачках. Сподобалось. :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100