реклама

реклама

У ВО «Свобода» дали свій коментар рішенню апеляційного суду про визнання винним смілянського слідчого, який під час Революції Гідності незаконно затримав активіста – Юрія Ботнара.

IMG_20170615_123246

Публікуємо текст коментаря:

«15 червня Апеляційний суд Черкащини виніс ухвалу, якою залишив без змін вирок слідчому Руслану Андріяшу. Нагадаємо, що Смілянський міськрайонний суд 20 липня 2016 року визнав провину слідчого, який у 2014 році шив білими нитками справи проти учасників Революції гідності, витягував на суд побитих «Беркутом» людей просто з лікарняних ліжок і очолював групу слідчих, що конвеєром через суд відправляли протестувальників, а подекуди й звичайних перехожих, у СІЗО.

Підтримати депутата-свободівця Черкаської облради, активного учасника Революції Гідності Юрія Ботнара прийшли побратими та небайдужі жителі міста.

Зауважимо, що рішення Апеляційного суду є чи не першим вироком колишньому працівнику правоохоронних органів у майданівській справі. Націоналісти стали свідками засудження тих, хто перевищивши повноваження, з неприязні до Майдану чи бажання отримати прихильність тодішнього керівництва, незаконно, безпідставно переслідував повсталих українців, мало б відбутися ще три роки тому.

Юрій Ботнар після завершення засідання поспілкувався з громадою та наголосив на тому, що допоки кожен, хто чинив свавілля й сіяв несправедливість проти народу не відповість за законом, справа Небесної сотні, справа Революції гідності не може вважатися виконаною.»

Свободівець подякував тим, хто його підтримував на судових засіданнях: «Навряд чи ми можемо назвати умовний термін, таке легке покарання цього негідника перемогою. Але зважаючи на те, що жодного свідка у цій справі не було з боку потерпілого, тобто з мого боку, а всі свідки – це працівники (нинішні та колишні) міліції чи прокуратури і один суддя, незважаючи на наявність в Андріяша досить фахового й високооплачуваного черкаського адвоката, матеріальні можливості та знайомства люстрованого міліціянта, ця ухвала апеляційного суду точно не є поразкою. Тож я дякую всім, хто мене підтримував усі ці роки та вважаю, що ця, хоч і маленька, перемога є нашим спільним здобутком» − наголосив Юрій Ботнар.

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 ЖКК 21.06.2017 08:02
Цитую Громадський активіст:
Та не міг сам слідчий відправляти невинних до СІЗО без прокурора та судді.


отож вибрали цапа відбивайла і хваляться великими досягненнями!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Назар 20.06.2017 20:51
Таке *** як ботнар краще ізолювати від суспільства :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Громадський активіст 20.06.2017 18:43
Та не міг сам слідчий відправляти невинних до СІЗО без прокурора та судді.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 Бок 20.06.2017 17:52
Од вашої революції і таких неучів як ти одне тільки горе!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100