реклама

реклама

На території Черкащини налічується 2 тисячі 314 ставків та 38 водосховищ. З початку року на водних об’єктах загинуло 16 осіб, за аналогічний період минулого року – 25 осіб. Дані були озвучені на нараді в ОДА.

19510381_1695140084126013_1981706431745503159_n

Найбільша кількість загиблих в Катеринопільському районі – 3 особи та місто Черкаси – також 3 особи. Про це інформує начальник управління цивільного захисту Черкаської ОДА Юрій Скоробогатов.

– Основною причиною загибелі є недотримання громадянами правил поведінки на воді. Всього ми маємо 47 місць масового відпочинку на водних об’єктах. Але в деяких районах такі місця не визначені взагалі, зокрема, в Драбівському, Жашківському, Звенигородському, Корсунському, Лисянському, Христинівському, в Умані, Золотоноші, Каневі (останнє місто має об’єктивні причини, бо там сильна течія через роботу Канівської ГЕС), – каже Скоробогатов.

Фахівець наголосив, що комунальна рятувальна служба Черкаської облради, яка організовує рятування людей, на сьогодні має фінансові проблеми. Служба є неприбутковою організацією. Утримується за рахунок бюджетів районів і міст на умовах спів фінансування. Станом на 1 липня уклали угоду лише 7 районів та три міста.

– Також вважаю, що потрібно провести паспортизацію об’єктів, організувати роз’яснювальну роботу, – зазначив Скоробогатов.

Перший заступник начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Сергій Озеран вважає, що люди гинуть внайбільше в непристосованих для купанн місцях.

– Однозначно треба робити паспортизацію і забезпечувати всі умови для купання, або забороняти там купатися. І в Кодексі цивільного захисту чітко вказано, хто за який водний об’єкт має відповідати. Разом з тим, в нас по деяким районам ще й скасовують раніше прийняті рішення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100