Експерта Європейського Союзу в Росії француза Сержа Бієса, який прибув із робочим візитом до Черкас, зацікавили торфові родовища в Ірдині. Крім того, він вже зараз готовий стати офіційним представником Національної горілчаної компанії (підприємство виробляє на Черкащині продукцію під торговою маркою «Хлібний Дар», «Цельсій» тощо) у Франції.

Із французьким гостем голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло зустрівся нещодавно, щоб обговорити можливе співробітництво та налагодження інтернаціональних партнерських відносин.

Під час переговорів Серж Бієс найбільше зацікавився родовищами в Ірдині, де запаси торфу складають 9506 тисяч тонн, збережена видобувна й переробна база.

Зацікавила іноземного експерта й перспектива співробітництва у розвитку сміттєпереробної галузі, агропромислового комплексу, будівництва дерев’яних будинків, які нині користуються особливим попитом серед французької молоді.

― Мені сподобалася Україна. На Черкащині я вже вдруге, ― розповів пан Бієс. ― Під час першого візиту мені вдалося встановити партнерство між Черкаським державним технологічним університетом і Вищою комерційною школою в Ненсі, Вищою політехнічною школою Парижу та Центральною школою економіки. Зокрема, у Черкаському районі мене зацікавило кілька проектів. Маю хороші зв’язки у Франції та досвід роботи з Росією, тож готовий до співпраці у галузі розвитку деревообробної промисловості, економіки району. Ми обов’язково розробимо конкретні пропозиції щодо розвитку цих проектів.

Євген Влізло та Серж Бієс домовились про співпрацю Черкаського району з французьким муніципалітетом de Saint-Avold, де проживає близько 30 тисяч населення. Можливе паралельне партнерство між Черкащиною та департаментом Moselle, кількість населення якого сягає одного мільйона.

Під час наступного візиту пана Бієса в березні 2012 року сторони планують підписати меморандум про співпрацю, повідомляє прес-служба Черкаської РДА.

― Черкащина відкрита для взаємовигідної співпраці. Це потужний інвестиційно-привабливий регіон, де постійно реалізуються заходи для підвищення конкурентоспроможності економіки, формування привабливого середовища, позитивного ділового й інвестиційного іміджу. Переговори з представниками провідних західноєвропейських країн, зокрема Франції, що входить до Великої вісімки та числа найбільш економічно потужних та політично впливових держав, відкривають для Черкаського району нові можливості та перспективи, ― поділився враженнями після зустрічі Євген Влізло.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 sergo 15.12.2011 23:08
давайте выберем его губернатором или мэром!он то хоть в чом-то заинтересован
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100