реклама

реклама

Кулери, напевно, найпопулярніші пристрої для розливу води в світі. Їх можна побачити в офісі і на заводі, в школі та дитячому садку, в будинку і на дачі, в спортзалі і готелі... Скрізь, де людям потрібна чиста питна вода. Так чим же небезпечна вода з кулерів? – задається питанням прес-служба КП «Черкасиводоканал».

252x168-images-voda-6df81 Мало хто замислюється над тим, що встановлений бутель для води це тара повторного використання. Забравши ємність у вас, постачальник знову наповнює її водою. Якщо вона неправильно чи не вчасно обслуговується, то в середині апарату з’являється біологічна плівка, а на пластикових стінках утворюються мікроводорості, які виділяють у воду шкідливі токсини. Спеціальної обробки вимагає не лише бутель, а сам пристрій розливу води. Адже, під час заміни тари, до місця її встановлення торкаються руками, і не завжди найчистішими. Це стосується й носиків холодної та гарячої води. Аналогічна проблема виникає і в тих, хто користується домашнім настільним кулером.

Зважаючи на вищезазначене, працівники лабораторії КП «Черкасиводоканал» радять черкащанам бути уважними і слідкувати за чистотою свої кулерів. Адже, втамувавши спрагу з зараженого кулера, ми ризикуємо своїм здоров’ям. Щоб уникнути лікарняного ліжка, проводьте знезараження носиків розливу холодної та гарячої води. Крім того, під час заміни бутля, дезінфікуйте місце встановлення тари. Виконати оздоровчі заходи необхідно вимагати у постачальної фірми, але й в домашніх умовах це реально, використавши спиртовий розчин.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100