реклама

реклама

Нині штат працівників Головного управління Національної поліції в Черкаській області має налічувати 2634 особи, проте насправді недобір становить 400 осіб, або більше 20%. Тож керівництво поліції звертається до всіх, хто пройшов АТО, майдан та бажає послужити країні, звертатися в поліцію. При тому, що зарплата може становити від 7 до 8 тисяч гривень.

IMG_0468

Як повідомив начальник ГУ НП в області Валерій Лютий, нещодавно проходив конкурс на посади слідчих, і з 60 вакансій заповнили лише половину, бо і людей іде небагато, і конкурсні вимоги високі, тож якимсь чином "вирішити питання" через керівництво не можна. Мовляв, хочеш служити, то відповідай вимогам.

– Працівників у поліції за конкурсом набирають вперше. Раніше, до реформи, такого не було. Тепер, щоб потрапити на службу, потрібно на сайті поліції подати заявку (там все розписано, які вакансії, які етапи проходження служби), принести документи і пройти тестування щодо загальних навичок, знання законів. Потім слід пройти медичну комісію, тоді фізпідготовка і проходження поліцейської комісії. У разі проходження всіх комісій начальник підписує наказ. Конкурси проходять чесно, за законом. Триває конкурс до 2 місяців, – розповідає голова поліцейської комісії Сергій Сухін.

При цьому все записується на відеокамери, щоб ті, хто не пройшов комісію, не мали претензій.

– Щодня маємо розмови з поліцейськими, які хочуть звільнятися. За перше півріччя звільнилося близько 100 поліцейських. Це близько 2 райвідділків. Звісно, робота непроста, треба служити народу, ненормований робочий час, але разом з тим і зарплата близько 7-8 тисяч, – зазначив начальник управління кадрового забезпечення Руслан Горяченко.

Він повідомив, що вже 10 липня оголошується новий конкурс: 35 вакантних посад офіцерів складу секторів реагування патрульної поліції. 27 липня оголошується конкурс на посади сержантів складу секторів патрульної поліції. Теж 35 вакансій. В середині серпня має бути конкурс на слідчих.

– Вони цілодобово патрулюватимуть, працюватимуть в відділках, на місцях, виїжджатимуть на виклики, надаватимуть допомогу населенню. Це щось на зразок патрульної поліції, але люди працюватимуть не лише в Черкасах, а й в районах, селах, – розповів Горяченко.

– Люди йдуть зі служби з різних причин. Звісно, це й важко. Але хто поїхав, наприклад, на заробітки, то знаю, що не всі були задоволені. Звісно в нас нелегко, але це гідна зарплата і можливість послужити країні. Завдяки реформі зараз змінюється ставлення до поліції. Скажу, що за 2016-й рік оперативними службами не було виявлено жодної нарколабораторії, а за 6 місяців цього року вже виявлено 6 нарколабораторій. Тобто поліція працює краще, – зазначив Валерій Лютий.

реклама

Коментарі  

 
0 #8 Лора Рубченнко 07.07.2017 10:27
Смішно в черговий раз слухати це "ниття", так ми і не почукли відповіді, а хто буде відповідати, що на посадли в Драбові,Смілі і тд були призначені начальниками райвідділів поліції хабарники
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 депутат 07.07.2017 00:45
Коли в одні двері заводять, а в інші випускають, все рішають гроші і зв*язки, то можна ще в три рази збільшить кількість особового складу, а толку ніякого не буде, а це наші гроші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Регіональна Тальнівщина 06.07.2017 14:18
Цитую підприємець:
Кришування цих пунктів дільничим приносить якусь копійку, але нація стає ще більш хворою.


Справа в тому, що це раніше мєнти займались так званим кришуванням. Зараз все стало навпаки і начальників відділків перед призначенням узгоджують з баронами і місцевими боссами вірменської мафії. Закриття такого пункту сприйматиметься як тиск на бізнес і спричинить атаки циганського табору на осіб причасних до закриття. Тут можуть і ножем пирнуть, і собаку травануть, і в колодять ртуті налити

Захист від металістів тільки один це унеможливити їхнє збагачення - пластикові люки, високий паркан і відеоспостереже ння
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #5 підприємець 05.07.2017 18:41
Чому не позакриваєте незаконні пункти прийому металобрухту, яких розплодилось як грибів після дощу.В крадії металу вже школяри пішли за легким заробітком. Кришування цих пунктів дільничим приносить якусь копійку, але нація стає ще більш хворою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Пересічний громадянин 05.07.2017 14:39
Яка причина масового звільнення працівників, адже зарплата більш-менш нормальна?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Платник податків 05.07.2017 14:33
Горяченко вимірює роботу поліції кількістю виявлених нарколабораторі й... Дві кружки, жменя маковиння от і лабораторія. Нехай краще розповість, якщо звісно знає, який процент розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів проти особи, власності та громадського порядку. А ще нехай повідомить чисельність апарату головного управління та чисельність працівників, які безпосередньо ведуть боротьбу зі злочинністю, щоб люди знали співвідношення вказаних працівників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Регіональна Тальнівщина 05.07.2017 14:30
Той хто пройшов горнило війни і попав під обстріл служити козачком у Авакова пліч-о-пліч з анимайданом не буде

Лютому треба звернутися до так званих "бєжонцов", які охороняють ставки бандитів від місцевих мешканців
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Бух. 05.07.2017 14:26
Ага, як було болтом так і осталось... Кришування, вказівки як і що розлідувати. Мінімальна матеріальна база. Ніякого захисту честі мундира та відстоювання своїх по службі.

Сплошні догани та вимагання неможливого. Різниця в оплаті молодого лейтенанта і начальника райвідділу який за все відповідає аж 1-2 тищ.грн
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100