реклама

реклама

5 липня у Черкаському художньому музеї відбулась презентація Всеукраїнського мистецького проекту «Земля із небом гомонить», автором якого є киянин Анатолій Марчук, повідомляє сайт департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

4feb08b32fc2bca59f9db42b69cd4022_L

Мистецтво Анатолія Марчука базується на міцній реалістичній основі. Митець працює в жанрах натюрморту, пейзажу, портрету з ознаками тематичної картини.

Крім малярських технік, художник володіє техніками графічними: рисунок, ліногравюра, ксилографія, літографія, офорт. У творчості Анатолія Марчука поєднані вітчизняна реалістична традиція і новітні пошуки як української, так і світової художньої школи. Його роботи чіпляють за живе: вони захоплюють, хвилюють, вражають…

Популярний столичний художник є водночас громадським діячем, меценатом і сільським просвітником. Його твори зберігаються у 40 провідних музеях України й світу, а також у приватних колекціях Німеччини, США, Австралії та Канади.

Нині художник працює над живописним та графічним відображенням дорогих серцю краєвидів, пам’яток історії, культури та архітектури України.

З відкриттям виставки відомий політичний, громадський та культурний діяч Ігор Ліховий і директор департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА Олександр Шабатін вітали не лише самого митця, а й тих, хто міг споглядати його чудові твори - на відкритті виставки у художньому музеї зібралися друзі митця, «колеги по цеху» та просто поціновувачі мистецтва – черкащани, гості з Києва, Канева, Чигирина…

Анатолій Марчук – Заслужений художник України,член Національної спілки художників України, академік Української академії геральдики, дійсний член Українського наукового товариства геральдики та вексилології, науковий радник Української екологічної академії, лауреат міжнародних премій імені Г. Якутовича, О. Данченка, І. Сошенка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100