Непоодинокими є випадки, коли отримавши в оренду земельну ділянку, суб"єкт господарювання не квапиться укласти відповідний договір оренди, що дає йому змогу уникати орендної плати за землю. Фактично, має місце факт використання землі без правовстановлюючих документів, що порушує інтереси держави у сфері земельних відносин та заважає поповненню місцевих бюджетів.

index

Виявляючи такі випадки, прокуратура невідкладно на них реагує заходами представницького характеру звертаючись до суду з відповідним позовом про відшкодування завданих державі збитків.

Так, Смілянська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Черкаської області з позовом в інтересах держави в особі Смілянської міської ради до одного з підприємців Смілянського району про стягнення до бюджету понад 600 тисяч гривень збитків за використання земельної ділянки площею майже 3 га.

Установлено, що вказаний підприємець, придбавши приміщення виробничої бази для ведення підприємницької діяльності, з 2014 року ухилявся від укладення договору оренди земельної ділянки не сплачуючи за неї орендну плату.

Позов прокурора судом задоволений у повному обсязі. Порушнику доведеться сплатити завдані збитки на користь Смілянської міської ради, інформує прес-служба прокуратури області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Рамір 07.07.2017 08:24
Смілі треба,там велика розруха,особлив о дороги!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100