Днями у Каневі було зафіксовано випадок хворої на сказ домашньої тварини (кішки). Про це повідомив  начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Управління Держпродспоживслужби в Канівському районі Анатолій Плаха на прес-конференції Канівського міського голови, яка відбулася у понеділок, 10 липня ц.р.

 

У зв’язку з цим виникло відповідне питання до головного лікаря Канівської ЦРЛ Віри Шапошник щодо наявності в місті вакцини від смертельного захворювання.

- На сьогодні в нас залишилося 15 доз вакцини. Утім, оскільки на одну людину треба 5-6 доз, то вакцини вистачить лише трьом громадянам, - говорить В.Шапошник. – Також було оголошено тендер на закупівлю ще 50 доз вакцини. Вартість однієї дози – 417 грн. Увесь курс щеплень складає близько 2,5 тис.грн.

Натомість, за словами А.Плахи, для тварин вакцина для щеплень від сказу є.

- Запас вакцини є. Катастрофи ніякої немає. Тендер на закупівлю вакцини оголошено. Окрім того, з міського бюджету виділимо кошти для придбання вакцини додатково, - сказав Канівський міський голова Ігор Ренькас.

Окрім того, міський голова повідомив, що навесні ц.р. в Каневі проводилася масштабна кампанія щодо стерилізації безпритульних тварин, зокрема, собак. Так, протягом 10 днів в місті працювала організація «Чотири лапи», яка у співпраці з канівським КП «Місто» проводила відлов та стерилізацію чотирилапих. За увесь цей час їм вдалося стерилізувати 120 безпритульних тварин. Як зауважив очільник міста, всі ці тварини були також щеплені від сказу. Утім, подальшу роботу щодо гуманного регулювання чисельності тварин треба продовжувати власними силами. Для цього місту було передано спеціальне обладнання для проведення операцій та засоби для відлову тварин.

За словами в.о. керуючого справами виконавчого комітету Володимира Святелика, подальше проведення робіт заплановане на вересень-жовтень ц.р.

- Більшість безпритульних собак, які наразі бігають вулицями міста, вже стерилізовані та щеплені від сказу, про що свідчить блакитна бірка на їхніх вухах. Утім, під час проведення роботи, представники «Чотирьох лап» не чіпали вагітних собак та цуценят. За цей час самки народять, цуценята підростуть, і вже з ними можна буде працювати, - повідомив В.Святелик.

Про небажаність проведення таких робіт влітку зауважив і А.Плаха.

- Стерилізація собак – це європейська практика, яка вже показала свій успішний результат у багатьох містах, і ми йдемо цим шляхом. Звичайно, одразу результат важко побачити, але, переконаний, що через років два безпритульних собак у місті стане дійсно менше, - підсумував І.Ренькас.

Порушили в ході прес-конференції й тему впорядкування набережної Дніпра в місті Канів. Так, за повідомленнями журналістів, попри усі заборони, машини набережною таки їздять. Окрім того, люди масово палять багаття та засмічують місце відпочинку.

- Дійсно, машини подеколи їздять, - визнав міський голова. – Утім, це не залишається поза нашою увагою. Всі в’їзди оснащені дорожніми знаками, що забороняють проїзд. Повністю його закрити ми не в змозі, оскільки треба доступ для спецтранспорту. Я постійно звертаюся до канівського відділку поліції з проханням, щоб патрульна машина бодай тричі на день проїжджала набережною. Однак приємно, що й самі канівці стали долучатися і заважати машинам їздити набережною, нагадуючи водія, про заборону.

Відтепер же питаннями порушення правил поведінки на набережній займатиметься ще й відділ екології та муніципального контролю. Нагадаємо, цього року в структурі виконавчого комітету Канівської міської ради було створено новий відділ, який боротиметься із звалищами сміття, стихійною торгівлею в місті тощо, в тому числі, й за допомогою складання адміністративного протоколу на порушників.

- Розпочнемо ми з роз’яснювальної роботи, - розповідає начальник відділу Олександр Бренюк. -  Тобто спочатку порушнику буде вручено попередження та надано роз’яснення щодо правил поведінки в місцях відпочинку тощо, а вже наступного разу будемо складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 152, 153, 154 КУпАП (знищення зелених насаджень, утримання домашніх улюбленців, благоустрій міста в цілому); а також за статтями 155, 156-1, 159, 160 КУпАП (порушення правил торгівлі, торгівля в стихійних місцях).

Про це йдеться на сайті Канівської міськради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Уманский Еврей 14.07.2017 03:23
А где же ЕС с помощью? Ау?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100