реклама

реклама

Питання щодо подолання наслідків негоди на Чорнобаївщині розглядалося, днями, на виїзному засіданні регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в смт Чорнобай. Засідання проводив голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко. До участі у заході долучилися представники обласних структур та місцевої влади. Від служби зайнятості участь у нараді взяв директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

З словами голови ОДА темпи робіт з усунення наслідків негоди на Чорнобаївщині проводяться неналежним чином. Саме село Красенівка найбільше постраждало в районі від стихійного лиха. Збитки від негоди фахівці оцінюють у понад 177 млн. грн., з них майже 11 млн. грн. стосуються об’єктів соціальної сфери.

«Наступного тижня вже має бути готова проектно-кошторисна документація та експертиза щодо об’єктів соціальної інфраструктури. Водночас, в найближчі дні у район приїдуть додаткові бригади будівельників. Зокрема, допоможуть із накриттям багатоквартирних будинків, поліклініки тощо. Я вимагаю персональної відповідальності від місцевої влади за організацію робіт із ліквідації наслідків негоди», - відмітив Юрій Ткаченко.

У свою чергу обласна служба зайнятості також готова долучитися до усунення наслідків негоди шляхом проведення громадських робіт за участю безробітних.

Всього протягом І півріччя 2017 року до громадських робіт Чорнобаївським районним центром зайнятості було залучено 42 особи, 188 – до інших робіт тимчасового характеру.

Для проведення громадських робіт у поточному році центру зайнятості виділено 100 тис. грн., профінансовано 66,4 тис. грн., залишок становить 33,6 тис. грн.

Протягом 6 місяців 2017 року сума фактичних витрат коштів Фонду склала 64,4 тис. грн., з них 20,3 тис. грн. – на роботи із оформлення субсидій (Чорнобаївська селищна та Іркліївська сільська ради), 40,1 тис. грн. – на роботи із благоустрою територій населених пунктів.

Довідково: за оперативними даними, негода завдала Черкащині збитків на близько 400 млн. грн. В епіцентрі лиха 1 липня опинилися Золотоніщина та Чорнобаївщина. Також постраждали Уманський, Черкаський, Канівський, Драбівський, Катеринопільський і Шполянський райони.

Про це повідомили в прес-службі центру зайнятості Черкаської області.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100