реклама

реклама

Перший заступник спікера українського парламенту черкащанка Ірина Геращенко оприлюднила у «Фейсбуці» свій депутатський звіт за шосту сесію Верховної Ради VIII скликання.

20264844_1426305704123905_7641217259130193651_n

Зокрема, у звіті йдеться про те, що Ірина Володимирівна в співавторстві з колегами зареєструвала 15 законодавчих ініціатив: 13 законопроектів (з них 4 прийнято) і 2 постанови (вони прийняті). Серед ухвалених документів – законопроекти щодо зовнішньополітичного курсу України і зміни до закону «Про вищу освіту», якими передбачено особливості прийому на навчання до вищих навчальних закладів, розташованих на території Донецької та Луганської областей.

Також Ірина Геращенко подала 15 запитів до різних органів влади, більшість з них стосувалися питань Донбасу, захисту прав військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб та захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

В рідних Черкасах вже 5 років працює громадська приймальня Геращенко за адресою: Черкаси, вул. Благовісна, 170. З почату року було опрацьовано звернення від 459 осіб, здебільшого мешканців Черкаської області.

З початку року Ірина Володимирівна взяла участь більше, аніж у 80 міжнародних зустрічах і заходах з представниками урядів та парламентів зарубіжних країн, міжнародних організацій та дипломатичних місій. Брала активну участь в роботі української делегації в ПАРЄ. На всіх зустрічах порушувала питання звільнення заручників, відповідальності РФ за війну на Донбасі і окупацію Криму, ситуацію на Донбасі – безпекову, гуманітарну, екологічну.

Як Співголова Міжпарламентської ради Україна – НАТО, взяла участь у засіданні Міжпарламентської ради Україна – НАТО в Києві, ПА НАТО в Тбілісі, інших заходах, направлених на активізацію діалогу України з Альянсом.

Як представник підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську з лютого взяла участь у 14 засіданнях гуманітарної підгрупи ТКГ.

Разом з колегами по парламенту Марією Іоновою і Іриною Луценко Ірина Геращенко підтримує зв’язок з кількома військовими частинами, надає їм допомогу. За півроку у зону АТО було передано тепловізори, продукти, книжки, предмети особистої гігієни, біноклі, телевізори, комп’ютери і техніку для оснащення КПВВ (контрольних пунктів в’їзду-виїзду, – ред.), автомобіль швидкої допомоги, оснащений сучасною медичною технікою, автомобілі для потреб армії. Також під час робочих візитів військовим госпіталям було передано певне медичне обладнання та медикаменти. Ірина Геращенко подякувала меценатам і спонсорам, які допомогли нам зібрати і передати ці важливі для армії речі.

Окрім того, задля допомоги місцевому населенню та військовослужбовцям, було організовано доставку тестерів для зв’язківців, залізного скотчу для саперів, перфораторів для пробивання бійниць, акумуляторів для дизель-генераторів, принтерів, навушників. У цілому, за підтримки меценатів була надана допомога у зону АТО на сотні тисяч гривень.

Разом з Марією Іоновою Геращенко організувала кілька дуже важливих візитів наших європейських колег на Донбас. З лютого по липень вона сама мала 9 відряджень на Донбас. Лише за червень 4 рази відвідала зону АТО, Авдіївку, Маріуполь, Широкине.

Геращенко опікується звільненими заручниками та сім’ями незаконно утримуваних в ОРДЛО та в РФ громадян України. По мірі можливостей допомагає їм у розв’язанні соціальних питань. Щомісяця зустрічається з родинами заручників, інформує про хід переговорів у Мінську, надає посильну консультативну допомогу.

Як член МФО «Рівні можливості», Ірина Геращенко разом з колегами працює над питаннями гендерної рівності, захисту прав жінок.

Протягом 12 років, з 2005 року, Ірина Геращенко частину своєї заробітної плати щомісяця перераховує онкологічному відділенню національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+8 #7 не вірю нікому 24.07.2017 17:56
Цитую СОЛДАТ:
Молодець Ірина! А іі колега(по ВР) вілкул замість реальних справ все рахує скільки населення в Украіні залишилось і хто скільки хліба з"ів. :-)

Якщо Вілкул ще хоч якось рахує кількість населення, то інші взагалі ніяк
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Антистец 24.07.2017 16:44
Она напоминает грабли. Неужели снова на неё кто-то наступит на выборах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Степан 24.07.2017 15:03
"....З початку року взяла участь більше, аніж у 80 міжнародних зустрічах і заходах з представниками урядів та парламентів зарубіжних країн, міжнародних організацій та дипломатичних місій. Брала активну участь в роботі української делегації в ПАРЄ. На всіх зустрічах порушувала питання звільнення заручників, відповідальност і РФ за війну на Донбасі і окупацію Криму, ситуацію на Донбасі – безпекову, гуманітарну, екологічну........."
Все це зрозуміло - блаблабла! Де результат від цієї шаленої діяльності?! Українців як вбивали так і вбивають! І не тільки на Донбасі, а в масштабах цілої країни! А тут один піар. До виборів готуєтесь? В Черкасах нічого не світить таким кандидатам! Соромно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #4 Доктор 24.07.2017 14:13
Цитую мавр:
неприємна баришня.

Це ти гарно про себе сказав)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #3 СОЛДАТ 24.07.2017 13:43
Цитую мавр:
неприємна баришня.

Тобі мабуть машка захарова з путінського МИДа більше подобається? Чи валька "полстакана - Матвиенко"? :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-20 #2 СОЛДАТ 24.07.2017 13:31
Молодець Ірина! А іі колега(по ВР) вілкул замість реальних справ все рахує скільки населення в Украіні залишилось і хто скільки хліба з"ів. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 мавр 24.07.2017 13:23
неприємна баришня.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100