25 липня 2017 року мешканці Шполи розпочали акцію з блокування 40-тонних вантажівок, що розбивають асфальтоване покриття на вулицях міста. Важковагові машини транзитом через Шполу возять вантажі з асфальтного заводу села Васильків.

Напередодні громада звернулася до депутатів-свободівців Шполянської райради з проханням зарадити цій проблемі. Націоналісти звернулися до міського голови Шполи та поліції. Після цього на зазначених вище дорогах з’явилися патрульні, які мали б завертати вантажівки й направляти їх на альтернативну дорогу, яка не пролягає вулицями міста. Проте з невідомих причин дії поліції були неефективними й машини з вантажами продовжували рух Шполою.

Обурені мешканці міста вирішили діяти радикально після того, як перевізники відмовилися їздити запропонованою шполянами дорогою.

Громада перекриває вулицю Васильківську, адже саме нею, а потім вулицями Лютневою та Перемоги вантажівки рухаються в напрямку Черкас.

«Ми абсолютно підтримуємо громаду міста в їх прагненні зберегти нещодавно прокладений за їх же кошт асфальт на вулицях Васильківській, Лютневій та Перемоги. Шполяни запропонували інший шлях – це альтернативна дорога, що виводить вантажівки на трасу й вони успішно зможуть виїхати, не пошкодивши при цьому покриття вулиця міста. Проте водії сказали, що та дорога для них є «некомфортною». Отже виходить, що через те, що водіям «некомфортно» постраждають тисячі жителів Шполи, які своїм трудом збудували дороги в своєму місті. Хто їх буде відновлювати?» − наголосив очільник шполянських свободівців Сергій Кепша.

До слова, громада зі свободівцями продовжує перекривати дорогу. Люди обіцяють чергувати цілодобово, адже вранці вже ледь не стався прикрий інцидент: одна з машин, яка прорвалась через блокування ледь не задавила місцеву жительку.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної організації  ВО «Свобода».

 

 

 

 

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Регіональна Тальнівщина 25.07.2017 22:16
Поліція займається тільки одним - отримує зарплату і вже давно нікого не кришує. Навпаки, поліцію кришує криінал, щоб їх ніхто не ображав і нікого більше на їхн місце не брали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100