реклама

реклама

Цього року перші зелені пасмуги відпочивальники пляжу «Живчик» помітили після Івана Купала. Це трохи пізніше, ніж торік, пише «Черкаський край». Щонайменше півдесятка обласних державних служб можуть прокоментувати цвітіння вони у Дніпрі, але, звісно, жодна не може цьому зарадити. Бо ж проблема – у мілководді Кременчуцького водосховища, в застої води (до ГЕСів дніпровська вода переміщувалася від Києва до Херсона за сім-десять діб, тепер – за квартал, а то й за півроку, кажуть екологи), у високих температурах, при яких вода втрачає кисень, в забрудненні річки фосфатовмісними миючими засобами. Вода шукає способів самоочищення, як-от і цвітіння.

4a0ad11a668a4a46247414f8e894e909_XL

Як застерігає Юрій Бондаренко, завідувач відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України», купатись у зеленій воді не варто: водорості можуть викликати алергію, а якщо заковтнути такої жижі – можливі кишкові розлади, особливо у малюків.

Що показує моніторинг Дніпрових вод та акваторії пляжів, який проводить вище зазначений лабораторний центр? Поки що начебто все не так і страшно:

– У період купального сезону виявлене перевищення гранично допустимих концентрацій щодо забарвленості та наявності плаваючих домішок у восьми пробах із 63, досліджених за санітарно-хімічними показниками, – констатує лікар із загальної гігієни Алла Балабан. – А також у восьми пробах із 71, перевірених на мікробіологічні показники, – перевищення індексів лактопозитивної кишкової палички та кишкової. Йдеться про пляжі «Соснівський-1» (берег від залізничного насипу до спуску по вул. Пролетарській), «Смілянський» (пляж навпроти будинку № 89 по вул. Героїв Дніпра) та ТОВ «ВАІС» «Митницький» (пляж від узвозу Богдана Хмельницького до вулиці Героїв Дніпра, 50).

Раніше ЗМІ повідомляли, що вода на жодному з пляжів Києва (а він вище за течією Дніпра) не відповідає нормам й на усіх заборонено купатися.

Фото Олега Ганіна

реклама

Коментарі  

 
+5 #4 Сільпо 30.07.2017 20:30
Баню закрили, дНіпро закрили, а Петя віршика придумав, прощай немитая вкраїна ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 и природа вас услышит 30.07.2017 10:30
Цитую Дніпро капут:
А поросячий будиночок, ви б, шановний і самі б побудували, як була б можливість ) І ніхто іх не знесе повірте ) чуєте ? ніхто !))


Ну-ну, самостройте в стометровой линии и дальше, а десятки тонн нечистот в день напрямую попадают в р.Днепр. Но при этом, за двухметровыми заборами, давай в одну дудку дудеть о глобальном изменение климата. Понятно, что никто не верит, каждое лето все хуже и хуже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Дніпро капут 29.07.2017 18:22
А що ви хотіли ? замість роскошної річки зробили каскад озер, ток дніпра уповільнився, вода стоїть, клімат як у середній азії через це, адже ще Шевченко писав - реве та стогне Дніпр широкий-тобто - був природній кондей із охолоджених водою повітряних мас... Тож і температура у місцевості до будівництва гідрокаскадів була приємна свіже повітря, що не прогрівалося вище 25 у берега річки. Дякуйте, що встигли на свій вік покупатися - через декілька років то буде суцільне болото, шановні. А поросячий будиночок, ви б, шановний і самі б побудували, як була б можливість ) І ніхто іх не знесе повірте ) чуєте ? ніхто !))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 підрахуй собачі хатинки 29.07.2017 17:13
Незаконне приватне будівництво зі своїми нечистотами, яке простий народ ознаменував як "собачі хатинки" і є головною проблемою якості води в Дніпрі. Може вже пора назвати все своїми іменами та владі діяти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100