реклама

реклама

Рішенням Золотоніського міськрайонного суду задоволено позов жителя одного із сіл Золотоніського району  про встановлення факту родинних відносин та визнання права на земельну частку (пай).

Вивченням, на підставі ч. 5 ст. 46 ЦПК України, справи прокурором встановлено, що судом першої інстанції до встановлених обставин справи неправильно застосовано норми матеріального та процесуального права, які регулюють спірні правовідносини, що призвело до невірного вирішення спору.

Так, встановлено, що в 2002 році помер мешканець с. Дмитрівка, Золотоніського району.

У день його смерті на території Дмитрівської сільської ради відкрилась спадщина, яка складалась із земельної частки (паю), площею 2,13 умовних кадастрових гектарів без визначення меж цієї частки у натурі, розташована в адміністративних межах вказаної сільської ради.

З вказаного рішення суду вбачається, що позивач є дядьком померлого.

При цьому, на час відкриття спадщини спадкові правовідносини були врегульовані нормами Цивільного кодексу УРСР (в редакції 1963 р.), яким передбачено дві черги спадкоємців за законом. Спадкування майна за законом після смерті спадкодавця племінником Цивільним кодексом УРСР не передбачено.

Таким чином, позивач до кола спадкоємців за законом  після смерті дядька не входив.

У зв’язку з вищевикладеним прокуратурою подано до апеляційного суду Черкаської області апеляційну скаргу, яка повністю задоволена та незаконне рішення суду скасоване.

Про це повідомили в Золотоніській місцевій прокуратурі.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 депутат 08.08.2017 08:18
Мабуть цей пай комусь приглянувся, що не дали племіннику, кому ж його зараз віддадуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100