реклама
Sucurity Police

реклама

У зв’язку з непростими погодними умовами цього літа, а також згідно плану, впродовж 10 днів (із 7 по 17 серпня) на Черкащині працюватиме комісія ДСНС України, що здійснить комплексну перевірку стану виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та службової діяльності аварійно-рятувальних бригад у Черкаській області. Її завдання – перевірити потенційно небезпечні об’єкти та допомогти оперативно усунути недоліки.

IMG_1164

В приміщенні Черкаської ОДА відбулася нарада, в якій взяли участь керівники ДСНС України у Черкаській області, Перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль, Перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, керівники РДА, міські голови, представники управлінь та відомств. В ході наради було проаналізовано статистику з надзвичайних ситуацій в Україні та області, визначено пріоритетні напрямки роботи та нагороджено кращих серед рятувальників області (більше 10 осіб) грамотами та відзнаками ДСНС України, обласної адміністрації та обласної ради.

– Головною метою не лише сьогоднішньої наради, а й усієї роботи ДСНС України у Черкаській області є попередження, ліквідація та реагування на надзвичайні ситуації, що виникають. Впродовж цього року проведено ряд заходів спрямованих на покращення матеріально-технічної бази. Останнім важливим кроком є виділення коштів на придбання рятувального човна та оснащення, створення відповідного резерву. Вважаю, що усі служби в області працюють як єдиний механізм. Це яскраво було продемонстровано під час негоди, яка сталася 1 липня, коли було знеструмлено понад 180 населених пунктів, особливо постраждало Лівобережжя. Однак усі спрацювали злагоджено задля спільної ліквідації наслідків стихії, – зауважив у вступному слові Перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль.

Від ДСНС України на нараді мав слово заступник Голови ДСНС України, генерал-майор служби цивільного захисту Руслан Білошицький. Він зауважив, що остання така перевірка була здійснена ще в 2011 році, відтак сьогодні вона є просто необхідною і має не декларативний, а практичний характер.

– Якщо говорити про надзвичайні ситуації, то сьогодні значних змін зазнала законодавча база, тому вона потребує роз’яснення на місцях. Щодо статистичних даних, то у першому півріччі 2017 року зареєстровано 87 надзвичайних ситуацій, із них 4 виникли на території Черкаської області. Також було ліквідовано більше 900-т пожеж, втрати від яких склали понад 100 млн. грн. Це майже вдвоє більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Впродовж 10 днів перевірятимемо не лише обласний центр, а й Канів, Золотоношу, Умань. Про результати буде проінформовано Кабінет Міністрів України, – наголосив заступник Голови ДСНС України, генерал-майор служби цивільного захисту Руслан Білошицький.

І що найважливіше, ця перевірка стосується не лише обласного та районних управлінь ДСНС, а й будь-яких об’єктів, що містять у собі потенційну небезпеку техногенного чи природного характеру.

Олена Башлик

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100