реклама

реклама

Небезпечний своїм укусом павук аргіопа, або павук-оса, через аномальну спеку прижився в Черкаській області. Про це у Facebook пишуть місцеві жителі, інформує ВІККА.

618998

"Спочатку я раділа: ура, він їсть колорадських жуків! Дала йому парочку. Не відмовився. Чемно потер лапки і розмотав здобич перед обідом. А після "Гугл" налякав. Виявляється, цей красень – один із трьох отруйних павуків України: аргіопа, або павук-зебра, або павук-оса. На хвилі потепління дістався до Черкащини", – пише Тетяна Кавальчук.

Самицю павука-оси, яка має характерний окрас, бачили зокрема на Трахтемирівському півострові, – додає черкащанин Олександр Вовченко.

716006

Аргіопа вважається отруйним павуком, але його отрута для людини не смертельна. Як стверджують очевидці та постраждалі, укус може бути дуже болючим (як укус оси) і при цьому біль триває досить довго (до трьох днів). На місці укусу може утворюватись нарив через дію отрути.

На людину він майже не нападає, якщо не бачить в ній загрози.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Ладнов Андрій Юрійович 14.08.2017 18:02
Шановні, журналісти! Будь-ласка, не жениться за дешевими сенсаціями. Даний вид павука розповсюджений по всій території України, крім гірських районів. І ще одне, всі павуки без виключення отруйні. Але мало хто з павуків фауни України може прокусити шкіру людини. І навіть тоді не факт, що в людини виникне реакція на укус, як то довготривалий біль(хіба що людина алергік, то така реакція може бути і на укуси комах /павуки не комахи, якщо хто не знає/). Тільки каракурт може представляти реальну загрозу для життя людини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100