реклама

реклама

Минулого понеділка у Каневі мало знову не сталася ще одна трагедія за участі дітей.

Про це йдеться у матеріалі журналіста Валерія Реви для видання Вікка, інформує «Kanos».

Ще раніше видання піднімало проблему відсутності пішохідного переходу поблизу Магніту.

«Мешканці багатоповерхівок, які там проживають, переходять дорогу навпроти Магніту аби дійти до автобусної зупинки. Коли нинішня вулиця Енергетиків (тоді — вул. Леніна) «належала» місту — часом тут навіть з’являлись пішохідні зебри, були на цій вулиці й «лежачі поліцейські». До речі, наявність тоді «лежачих поліцейських» дала свої позитивні результати: за той час на цій вулиці не було жодного (!) трагічного випадку, пов’язаного з пішоходами та автівками», - йдеться у матеріалі.

Однак, «фінансова недоцільність для місцевого бюджету» утримувати цю вулицю, якою курсує весь міжміський та міський транспорт, змусила передати її на баланс Облавтодору. Відтак, тепер місцева влада до своєчасного ремонту вулиці Енергетиків та нанесення пішохідних переходів на ній не має формального відношення.

Проте, як відомо, у зв’язку із закриттям у Черкасах на ремонт мосту через Дніпро, весь черкаський транспорт тепер іде через Канів вулицею Енергетиків. Потік машин збільшився в кілька разів.

«Тиждень тому тут, біля Магніту, нарешті встановили пішохідні знаки, зебри ж, звичайно, не нанесли. А оскільки Облавтодор свою місію в цьому році вже виконав — один раз серед літа наніс абиякі зебри, тепер він тут з’явиться лише наступного літа... 7 серпня серед дня тут, біля Магніту, четверо дітлахів 5-6 років переходили в установленому знаками місці вулицю (дітлахи йшли до дитячого майданчика, що біля приміщення колишньої столової Магніту). В цю мить справа і зліва неслись вантажівки. Побачивши дітей серед вулиці, водії почали різко гальмувати, гальмівний скрегіт було чутно за сотні метрів. Як говорять свідки, вантажівки зупинились буквально за півметра від цих дітей... Ще б секунда і...Думаю, є тема для роздумів для місцевої влади. Будемо чекати облавтодорівців до наступного літа, чи як? Сильно постраждає місцевий бюджет, якщо сьогодні-завтра тут з’явиться одна кількарічна, як у центрі міста, зебра?», - задався риторичним запитанням у підсумку власної публікації Валерій Рева.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про те, що небезпечні розваги на воді у Каневі привели до трагедії, внаслідок якої загинула дівчинка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100