реклама

реклама

Як уже повідомлялось, станом на 11 серпня 2017 року Державна екологічна інспекція у Черкаській області спільно із Держрибоохороною Черкаської області встановила три факти загибелі риби на території Чорнобаївського, Уманського та Городищенського районів. Для з'ясування причин загибелі риби відібрано проби води.

Результати вимірювань виявили перевищення по хімічному та біологічному споживанню кисню та амоній-іонах. Отже, ймовірними причинами загибелі риби є зниження швидкості течії, підвищення температури води, підвищення вмісту біогенних забруднюючих речовин. Особливе занепокоєння викликає підвищення концентрації синтетичних поверхнево-активних речовин (СПАР) та фосфатів, які практично не знешкоджуються застарілими очисними спорудами.

Керуючись вимогами Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про тваринний світ», «Про місцеві державні адміністрації", Державна екологічна інспекція у Черкаській області направила керівні листи райдержадміністраціям та установам щодо організації заходів по недопущенню заморів риби та ліквідації можливих наслідків задухи, що погіршують умови існування водних живих ресурсів. Необхідно в першу чергу утилізовувати біологічні залишки, що утворюються при загибелі водних живих ресурсів.

З метою впровадження інноваційних заходів по вирішенню проблеми цвітіння відкритих водойм, чекаємо науково обгрунтованих пропозицій від Інституту ботаніки ім. Н.Г.Холодного НАНУ.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 В. Белий 16.08.2017 16:45
Кожен рік одна й та сама х-ня, а ви все розбираєтесь. Жара прийшла несподіванно, літом. Не можете захистити Дніпро - так і скажіть, а то тільки факти констатуєте, специ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Озеран 16.08.2017 15:24
Комишана в першу чергу витурлити в шию із села
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 с.Вереміївка 16.08.2017 09:35
Зарплати з держбюджету отримували день в день, на Нересті-2017 "підзаробили", а тут своєю бездіяльністю нанесли збитків. Висновок: звільнити всіх у кого "руки в рибі".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100