В останні роки в річках та Кременчуцькому водосховищі, його заплавах та підвідних каналах в спекотний літній період спостерігається масове цвітіння синьо-зелених водоростей в товщі води. Про це у Фейсбуці написав заступник начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

Фото Вадима Комарова

Фото Вадима Комарова


Зокрема, фото позеленілого Дніпра публікує у Фейсбуці і черкаський журналіст Вадим Комаров.

«Оскільки кисню у воді у двадцять разів менше, ніж у повітрі, риба та інші водні живі ресурси весь час відшукують місця, «багаті» на вміст розчиненого кисню. Від його нестачі водні живі ресурси виснажуються і гинуть, інколи це явище стає масовим. Тоді говорять про так звану задуху — масову загибель риби від нестачі або ж повної відсутності кисню. Літні задухи збігаються в часі із так званим цвітінням водойм.

При значному збільшенні біомаси водоростей різко погіршується якість води, змінюється кольорова гама, кислотність, в'язкість, знижується прозорість, вода набуває неприємного запаху. Причина цвітіння — зниження швидкості течії, підвищення температури води, підвищення вмісту біогенних забруднюючих речовин, збільшення показників хімічного та біологічного споживання кисню, що неодноразово підтверджували лабораторні дослідження Держекоінспекції у Черкаській області», - пояснює Олександр Позняков.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 ответ прост 16.08.2017 16:11
Цитую ХМ:
Кто виноват - понятно... что делать????


Предать гласности 100-метровый "бардак".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 ХМ 16.08.2017 15:00
Кто виноват - понятно... что делать????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 понятно как в ясный день 16.08.2017 13:52
100% ник "иван" прав. Хочу лишь добавить, что тема срезанных лип на площе 700-лет имеет чисто коррупционные корни, кто-то взял взятку (ст.354 УК Украины) за супер-проходное место торговли. Исполнители, те которые резали деревья, должны быть привлечены к ответственности по ст.296 УК Украины.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Бонифаций 16.08.2017 11:53
Екологи знають причину! І??? Хто здійснює ці скиди??? Що зроблено щоб їх призупинити??? За що "вибачте" Ви отримуєте заробітну плату? На своїй немічності не піаряться!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 иван 16.08.2017 10:36
Сральники на царских сёлах поубирайте которые напрямую в Днепр дерьмо закидывают да пересажайте тех кто разрешает строительство в береговой зоне и на водозаборах а то скоро стакан воды будут по стоимости буханки хлеба продавать .Где это в какой стране граждане платят за доставку в дом воды которую нельзя употреблять в пищу и где начальник водоканала нанятый "громадой" основным видом дохода имеет продажу "доочищенной воды".И если за три спиленных без указания мэра по беспределу липы даёте штраф в 4000 грн то почему такие же штрафы не дают за спиленные варварами в Сосновке деревья при строительстве частных котеджей.Эту страну спасут люди которые решительно и кардинально снесут всю эту нечисть которая не живёт в этой стране а зарабатывает на её крови и слезах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100